Adıyaman’da, Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Adıyaman 18.03.2016, 14:31 18.03.2016, 14:32 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’da, Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  18 Mart Şehitleri Anma Günü töreni, şehitlik anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

  Şehitlikte düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları, askeri erkan, şehit yakınları, Kıbrıs Gazileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

  Tören, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Ardından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.

  Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl dönümü dolayıyla vatan uğruna şehit olan tüm kahramanları rahmetle anıyorum. Bugün doğudan-batıya bu vatan toprakları uğruna şahadet mertebesine ulaşan yiğitlerin günüdür. Şehitlerimiz binlerce yıldır türkün varlığını sürdürmek için vatan ve istiklal uğruna canlarını feda ettiler. Terörle mücadelede birçok kahramanımızı kaybettik. Hepsini rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

  Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki il protokolü ve şehit aileleri tarafından şehitlik ziyaret edildi.

  Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlik ziyaretinde İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü’nün yaptığı duanın ardından Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Duygulu anların yaşandığı şehitlikte Vali Mahmut Demirtaş, şehit mezarlarının yanı başında dua eden şehit anneleriyle sohbet ederek bir taleplerinin olup olmadıklarını sordu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık