ADIYAMAN’DA CEMEVİ AÇILIŞI

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından yapılan Yeni Mahalle Cemevi'nin açılışında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Adıyaman 12.04.2015, 18:00 12.04.2015, 18:01 Adiyaman Cihan Haber
ADIYAMAN’DA CEMEVİ AÇILIŞI

Yeni Mahalle'deki cemevinin açılış törenine, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi Başkanı Rıza Tanrıverdi, cemevinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.
Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise, “Cemevi demek hoşgörü demektir. Cemevi demek barış günü sağlamak demektir. Cemevi demek sevgi oluşturmak demektir. Bu vesile ile Alevi Kültür Derneklerinin yapmış oldukları cemevinin hayırlara, birliğe, beraberliğe vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da, “Ülkemizi ve ilimizi daha iyi yarınlara ulaştırmak için tek yürek olmalıyız. Bu anlamda birliğimize ve dirliğimize hizmet eden bu cemevinin ilimize kazandırılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman’ın bütün illerden farklı bir il olduğunu, cemevi töreninin açılışı esnasında Adıyaman’da birçok mezhebe mensup kişinin uzun zamanlardan bu yana birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını belirterek, cemevinin hayırlara vesile olmasını dilediğini ve cemevi yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini vurguladı.
Cemevinin hayırlara vesile olmasını dileyen ve birkaç gün önce Ağrı’nın Diyadin ilçesinde askerler ile teröristler arasında çıkan çatışmayı değerlendiren AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Türkiye ne zaman bir prangasından kurtulacak ne zaman büyük bir sorunu çözecek ve hele ki çözüm sürecinde mutlu sona yaklaşılırken maalesef birileri her seferinde olduğu gibi bu çözüm sürecinin altına dinamit sokmaya çalışıyor. Böylesine güzelim bir ülkede Türkiye’nin huzur ve barış ve kardeşlik içerisinde ve toplumsal bütünleşmeden rahatsız olan bir takım kesimler dediğim gibi rahat durmuyor. Ama Türkiye cumhuriyeti güçlü bir ülkedir. Milletiyle, devletiyle, hükümetiyle güçlü bir ülke ve bunlara asla ama asla pirim verilmeyecektir ve haklarından da gelinecektir ve geliyorlar. Kim ne yaparsa yapsınlar hiç kimsenin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Bu manada dileğimiz ve arzumuz biran önce çözüm sürecinde artık silahlar bir çare olmadığı, silahlarla bir çözümün olmayacağı çok net ortadadır. Bu ülkede, birliğin dirliğin ve beraberliğin sağlanması için hükümet olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yapmaya da devam edeceğiz. Bir taraftan terörle mücadelemizi etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Öbür taraftan da, çözüm sürecine kararlı duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından cemevinin açılışı yapıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık