Adıyaman’da, Kalorifer Yakma Saatleri Belirlendi

Adıyaman Mahalli Çevre Kurulu tarafından Adıyaman’da, konut, resmi kurum, kuruluş ve özel işyerlerinde kalorifer yakma saatleri belirlendi.

Adıyaman 17.01.2016, 17:19 17.01.2016, 17:21 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’da, Kalorifer Yakma Saatleri Belirlendi

 Adıyaman Mahalli Çevre Kurulu tarafından Adıyaman’da, konut, resmi kurum, kuruluş ve özel işyerlerinde kalorifer yakma saatleri belirlendi.
Adıyaman’da, hava kirliliğinin önlenmesine yönelik birçok kararların alındığı Adıyaman Mahalli Çevre Kurulu kararına http://www.csb.gov.tr/db/adiyaman/webmenu/webmenu16032.pdf adresinden ulaşılmakta aynı zamanda, sıcaklık şartları ve yakma saatleriyle ilgili olarak verilen kararda ise, Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15oC’nin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılması kararı alındı.
 Kalorifer ve sobaların işyerlerinde, bina iç ortam sıcaklığı 18oC, konutlarda ise 20oC’den yukarıda olmayacak şekilde yakılması, kalorifer ve sobaların ilk yakış saatlerinin belirlenen saatlere göre yapılıp yapılmadığının denetlenmesi, hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde sobalar ve kaloriferler mümkünse sabah saat 10’dan sonra ve akşam en geç saat 16’dan önce yakılmaması gerektiği belirtildi.
Aynı zamanda, hastaneler, yatılı ve gündüzlü okullar, öğrenci yurtları, yaşlılar ve güçsüzler yurtları, kreşler, terminaller ve kolluk binaları, kalorifer ve sobaların iç ortam sıcaklığı 20oC den yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, ancak hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılması vurgulandı.
Kış sezonunda kalorifer yakım saatlerinin ise, konutlarda sabah 04.00 ile 08.00 sabah saatleri arasında yakılması, akşamları ise 16.00 ile 22.00 aralarında yakılması gerekmekte. Resmi kurum, kuruluşlar ve iş merkezlerinde ise sabah 07.00 ile 10.00 sabah saatlerinde yakılması e akşam ise 13.00 ile 16.00 saatlerinde yakılması kararı alındı. Saat ayarlamalarında yapılacak düzenlemelerle bağlı olarak yakım saatlerinde ileri veya geri saat uygulaması ile dış hava ortam sıcaklıklarına göre gerekli değişikliklerin yapılabileceği öğrenildi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık