ADIYAMAN’DA, POLİS HAFTASI KUTLANDI

Emniyet Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Adıyaman’da, 10 Nisan Polis Haftası kutlandı.

Adıyaman 10.04.2015, 12:30 10.04.2015, 12:33 Adiyaman Cihan Haber
ADIYAMAN’DA, POLİS HAFTASI KUTLANDI

Adıyaman Valiliği önünde gerçekleştirilen tören Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’in Atatürk Anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, “Aziz milletimizin bağrından çıkmış onun huzuru ve güvenliği için 365 gün 24 saat gece gündüz demeden çalışan fedakar emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 170. yılını sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan ve şerefli bir maziye sahip olan emniyet teşkilatımız sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok bölgesinde saygın yerini almış engin tecrübe birikimiyle modern teknolojiyle başarıyı birleştirip çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği zor ve meşakkatli görevi başarıyla yerine getirmektedir. Ülkemizin huzur ve güvenliği kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün gayret büyük fedakarlıklarla çalışan emniyet teşkilatımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yapılan çalışmalarla halkımızın desteğini kazanmıştır. Ülkemizin en huzurlu kentleri başında yer alan ve terörün en yoğun olduğu dönemlerde bile bu özelliğini muhafaza eden Adıyaman ilimize teşkilat olarak amacımız bilim ve teknolojiden en üst seviyede yararlanıp toplumun desteğini alarak suçun önlenmesinde gerekli tedbirleri almak suç oluştuktan sonra araştırma ve çalışmalar sonucunda konuyu aydınlatıp suçlarla hukukun üstünlüğünü bir insan hakları çerçevesinde mücadele etmektir. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Ülkemizin ve Adıyaman’ımızın huzur ve güvenliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Polis teşkilatımız Adıyaman halkının haklı güvenini boşa çıkartmayacak şerefli mazisinden milletinden aldığı güçle topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla hakla bütünleşerek devam ettirecektir” diyerek bütün polislerin polis haftasını kutladı.
Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, tarafından polis haftası kutlamaları kapsamında polis ile ilgili şiirler yazarak derece yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hediyeler sonrasında resmi tören geçişi yapıldı. Yapılan tören geçişi sonrası polis memurları aileleri ile beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kutlamaya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’in eşi Ayşe Salmaner, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, emniyet şube müdürleri, polis memurları, polis memurları aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık