ADIYAMAN’DA TURİZMİ CANLANDIRMA VE GELİŞTİRME TOPLANTISI

Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Adıyaman’da turizm sektörünün yeniden canlandırılması ve geliştirilmesi projesinin değerlendirme toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Adıyaman 04.03.2015, 09:28 04.03.2015, 09:31 Adiyaman Cihan Haber
ADIYAMAN’DA TURİZMİ CANLANDIRMA VE GELİŞTİRME TOPLANTISI

 Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Defterdar Orhan Mutluay ve diğer ilgililer katıldı.

AB destekli ''Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma'' projesi kapsamında, değişik alanlarda yapılacak çalışmalar sonucunda Adıyaman’da turizm alanında önemli değişim ve gelişmelerin yaşanarak turizmden elde edilen katma değerin artırılması hedefleniyor.

Adıyaman’da turizm sektörünün yeniden canlandırılması projesinin hedeflerine ve beklenen sonuçlarına ulaşması için Kommagene Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız tarafından projenin detayları ve süreç hakkında bilgi verildi. Program otoritesi olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kontrolünde inşaat işleri, müşavirlik hizmetleri, mal alımı ve teknik destek faaliyetlerinin ihale edilerek 2015 yılı içerisinde projenin başlayacağı bildirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Valiliğimiz tarafından sürdürülen proje kapsamında, Adıyaman’da 11 adet ören yerinin çevre düzenlemesini yaparak bu turistik merkezlerin AB standartlarında bir niteliğe kavuşması, ortalama konaklama süresi ve turizmden elde edilen katma değerin artırılmasını hedefliyoruz. Bu proje ile yerli ve yabancı turist ile kent ekonomisinin canlandırılmasının yanı sıra ilimize yıllık 30 bin ilave turistin gelmesini sağlayacağız. 2014 yılında AB Türkiye Delegasyonu’ndan resmi onayı alınan projenin 2015 yılında başlaması planlanmaktadır. Arsemiea, Kocahisar, Cendere, Karakuş, Taşgedik, Palanlı, Kuyulu, Sofraz, Eski Besni ve Kızılin’de yapılacak çevre düzenleme faaliyetlerinin yanı sıra Adıyaman kent merkezinde inşa edilecek Kommagene Odak Binası ile kültür turizmi canlandırılacaktır. Teknik destek faaliyetleri arasında Adıyaman’ın tanıtımının yapılacağı fuar ve festivaller ile belgesel film ve web sitesi yapılması yer almaktadır. ODTÜ ile birlikte hazırlanan projenin toplam bütçesi 6,9 milyon Euro olup 27 ay içinde tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık