Adıyaman’ın Vizyonu Sodes’le Güçleniyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen SODES toplantısında, projelerin uygulanmasında uyulması gereken konular görüşüldü

Adıyaman 17.11.2015, 15:03 17.11.2015, 15:04 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’ın Vizyonu Sodes’le Güçleniyor

 Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen SODES toplantısında, projelerin uygulanmasında uyulması gereken konular görüşüldü. 

2015 yılı SODES Proje uygulamalarıyla ilgili Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, SODES projeleriyle vatandaşın memnuniyetinin arttığı ve hayata geçirilen projelerin gelişen ve yükselen Adıyaman için önemli kazanımlar olduğu ifade edildi.

Adıyaman Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi proje uzmanlarınca SODES (Sosyal Destek Programı) usul ve esasları ile ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, 2008 yılından bu yana dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek, toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak, istihdam edilebilirliği arttırmak, yoksulluğu azaltmak, toplumun kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini geliştirmek amacıyla SODES projelerinin uygulandığını belirtti.

Vali Demirtaş, “SODES projeleriyle Adıyaman il genelinde 2008-2014 yılları arasında, 181 Sosyal İçerme, 40 İstihdam ve 262 Kültür Sanat ve Spor alanında olmak üzere toplam 483 proje gerçekleştirildi. İnsan odaklı projelerin desteklendiği Sosyal Destek Programı kapsamında, bugüne kadar ilimize toplamda 44 milyon 810 bin 520 TL ödenek aktarılmıştır. İlimizde uygulanan SODES projeleriyle toplumun farklı kesimlerine, il içi ve il dışı geziler düzenlenerek tarihi ve turistik yerlerin görülmesi sağlanmıştır. Sinema ve gösteriler, piknik organizasyonları gibi kültürel etkinlikler ve açılan kadın merkezleri, madde bağımlıları merkeziyle, engelsiz yaşam merkezleri, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, çocuk parkları, açık hava spor alanları, kütüphaneler ve konferans salonları ve sportif faaliyetleri ile dezavantajlı kesime kendi imkânları ile ulaşamadıkları imkânları sunmuştur. İlimizin en ücra köşelerine kadar devletin vermiş olduğu imkânlar, halkımızın hizmetine sunuldu” dedi.

2015 Yılı SODES teklif çağrısında Adıyaman’da 10 adet kültür sanat ve spor alanında, 9 adet sosyal içerme alanında ve 1 adet istihdam alanında olmak üzere toplam 20 adet projenin desteklendiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Desteklenen bu projelerin toplam bütçesi 3 milyon 584 bin 830 TL’dir. Ayrıca 6 adet proje ise yedek proje olarak belirlenmiştir. Bu projeleri hazırlayıp bu kaynakların Adıyaman’a kazandırılması noktasında STK’lara, kamu kurumlarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımız Adıyaman’ın her noktasına ulaşır. Bu konuda Vali Yardımcımız Murat Süzen’in çok ciddi gayretleri var kendisine çok teşekkür ediyorum. Tüm gayretimiz vatandaşımıza kaliteli bir hizmet sunmaktır. Bugüne kadar SODES Projeleri başarıyla uygulandı. SODES projeleri vatandaşla devlet arasında da çok ciddi bir kaynaşma sağladı. Zaman zaman ziyaret ettiğim ilçelerde ve gittiğim köylerde SODES’le ilgili mutlaka bir yatırım görüyorum. Buda vatandaşımızın memnuniyetini artırıyor. Bu projelerle amacımız vatandaşımızın memnuniyeti ve refah seviyesini yükseltmektir” ifadelerini kullandı.

Vali Mahmut Demirtaş, başkanlığında Valilik Seminer Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısına Vali Yardımcısı Murat Süzen, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, kurumların proje personelleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık