ADIYAMANLILAR ÇANAKKALE DESTANINI YAŞADI

Adıyaman’da kurulan ‘Çanakkale Destanı Platosu’ndaki canlı sinema ile Adıyamanlılar Çanakkale Destanı’nı yaşadı.

Adıyaman 17.03.2015, 13:11 17.03.2015, 13:12 Adiyaman Cihan Haber
ADIYAMANLILAR ÇANAKKALE DESTANINI YAŞADI

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından ‘Çanakkale Destanı Platosu’ kuruldu.

Valilik önündeki alanda kurulan dev platoda kum, toprak ve siperler ile vatandaşlara savaş anı tekrar yaşatıldı. Vatandaşların, yoğun ilgi gösterdiği canlı sinema gösterisi ilk olarak Çanakkale’de şehit düşen askerin eşinin mezarlıktaki sahnesi canlandırıldı. Daha sonra Seyit Onbaşı’nın top mermisini taşıması, cephede askerlerin savaşması ve sıhhiye çadırında yaralılara yapılan müdahaleler anlatıldı.

Vatandaşlar ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gösteride vatandaşlar ve öğrenciler göz yaşlarını tutamadı. Duygulanan vatandaşlar ve öğrenciler Çanakkale’deki destanı bir kez daha yaşadı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve kurum müdürlerinin de izlediği canlı sinema büyük beğeni topladı.

Vali Mahmut Demirtaş, Çanakkale’nin unutulmaması ve gelecek nesillere o ruhun aktarılması gerektiğinin önemine vurgu yaparak, “Amacımız Çanakkale ruhunu burada yaşatabilmek. Çanakkale’yi unutmamamız lazım. Eğer Çanakkale’yi unutmazsak inanıyorum ki memleketin geleceği daha parlak olacak. Daha büyük düşüneceğiz inşallah. 2023’lere, 2050’lilere, 2070’lere çok daha rahat bir şekilde gidebileceğiz. Çanakkale’yi asla unutmamamız gerek” dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, düzenlenen etkinliğin çok anlamlı ve etkileyici olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale ümidini kaybetmeyen bir milletin, ne kadar ezilmek istenirse istensin yeniden ayağa kalkabileceğinin bir göstergesidir. Yeter ki ümit olsun, iman olsun. İmanla şuurun birleşmesi neticesinde bir milletin nasıl ayağa kalktığını gösteren en güzel bir destandır. Gerçek yaşanmış bir destandır. Başka milletler hayali destanlarla kendilerini yüceltmeye çalışırken, biz tarihteki kendi destanlarımızı bugün ki nesillere, çocuklarımıza anlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise, 90 yılı aşkın süreden beri bu ruhun köreldiğini ve yeniden bu ruhu canlandırmak gerektiğini ifade ederek, etkinliği çok beğendiklerini aktardılar.

Gösteriler sonrasında Çanakkale Türküsü hep birlikte seslendirildi. Etkinlik iki gün boyunca seanslar alinde devam edecek.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık