AMBULANSLAR İSTASYONLARA DAĞITILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman’a gönderilen 9 adet tam donanımlı ambulanslar düzenlenen tören ile 112 acil sağlık istasyon görevlilerine teslim edildi.

Adıyaman 06.02.2015, 14:30 06.02.2015, 14:32 Adiyaman Cihan Haber
AMBULANSLAR İSTASYONLARA DAĞITILDI

 Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen birisi 4x4, 8’i ise 4x2 özelliğine sahip 9 adet ambulansın dağıtım töreni Valilik bahçesinde düzenlendi. Düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ve çok sayıda kişi katıldı.

Kameralı olan 9 adet ambulansla birlikte Adıyaman’da ki ambulans sayısı 55’e çıktı. Bakanlık tarafından gönderilen ambulanslar Sincik, Gerger, Samsat, Gölbaşı, Besni, Kahta, Hasancık, Çadırkent ve merkez 7 Nolu 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun görevlilerine teslim edildi. Kurdele kesiminin ardından anahtar teslimi yapıldı. Vali Mahmut Demirtaş, yetkililerden ambulanslar hakkında bilgi aldı.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, “Adıyaman’da toplam 26 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır. Mevcut durumda 34 adet ambulans İl Sağlık Müdürlüğümüzde, 12 adet ambulans da Kamu Hastanelerine ait olmak üzere toplam 46 ambulans bulunurken, ilimize tahsis edilen yeni ambulanslarla birlikte il genelinde ambulans sayımız 55’e ulaşmıştır. İl Ambulans Servisi Başhekimliliği olarak 2014 yılı içerisinde 33 bin 241 adet acil vakaya müdahale edilmiştir. Bu vakaların 17 bin 390’nına merkez istasyonlarımız tarafından, 15 bin 851’ine ise ilçe istasyonlarımız tarafından müdahale edilmiştir. Ayrıca 2014 yılı içinde kent merkezlerinde vakaya ilk 10 dakika ulaşma oranımız yüzde 96, kırsalda ise ilk 30 dakikada vakaya ulaşma oranımız yüzde 87 olarak gerçekleştirilmiştir. İlimize tahsis edilen bu yeni ambulanslarla birlikte acil sağlık hizmetlerimiz daha etkin ve verimli bir şekilde sunulacaktır. Amacımız acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza daha hızlı, doğru ve nitelikli acil sağlık hizmeti vermektir” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, sağlık hizmetleri bazında Adıyaman’ın iyi bir atılımın içine girdiğini belirterek, fiziki, personel bakımından iyileşmeler olduğunu kaydetti.

Salih Fırat, uzman doktor ve sağlık personeli açısından ciddi sıkıntının olmadığını, küçük aksaklıklar olduğunu, bu aksaklıklarında giderileceğini ifade etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Adıyaman’ın atılım içerisinde olduğunu belirterek, “Bu 9 ambulansımızla birlikte 55 tane ambulansımız oldu. 26 farklı istasyonda hizmet edeceğiz. Gecen yıl 112 acil merkezine 33 binin üzerinde vatandaşımıza hizmet etmişiz. Şehir merkezinde 10 dakikada vakaya çok rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz. 10 dakika içerisinde hastaya müdahale edebilme imkanımız var. Bunun oranı yaklaşık yüzde 96 civarındadır. Kırsal kesimde ise 30 dakika içerisinde vakalara ulaşabiliyoruz. Bununda oranı ise yüzde 90 civarındadır. Adıyaman’da gerçekten her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi anlamda bir reform niteliğinde çalışmalar yapılıyor; hizmetler yapılıyor. Ben bu hizmetlerin Adıyamanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Başta sayın milletvekillerimize, bakanlarımıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık