‘ANTİ TERÖR’ EĞİTİMİ

Dünya Yakın Savunma Federasyonu tarafından organize edilen ‘Anti Terör’ eğitimi Adıyaman’da verilmeye başlandı.

Adıyaman 16.04.2015, 17:04 16.04.2015, 17:05 Adiyaman Cihan Haber
 ‘ANTİ TERÖR’ EĞİTİMİ

Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda Dünya Yakın Savunma Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Tayfun Yavruoğlu nezaretinde başlayan eğitimlere 60 erkek, 15 bayan olmak üzere 75 kişinin katıldığı ve 5 gün sürecek eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerlere federasyon tarafından eğitmenlik belgesi verilecek.
Federasyon Başkan Yardımcısı ve Teknik Kurul Başkanı Tayfun Yavruoğlu, “Federasyonumuz nezdinde eğitimlerimizi sürdürmekteyiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 7. eğitimimizi başlatmış durumdayız. Başlatmış olduğumuz ‘Anti Terör’ eğitim sporu dünya geneli çok değişik bir sistem olup, tamamen savunma amaçlı olup, sabotaj yapan tarafa zarar vermeden onu etkisiz hale getirme sistemidir. Diğer branşlarda belirli kurullar çerçevesinde iki kişiyle karşılıklı yapılan müsabaka tekniğidir. Ama defans anti terör sistemi bir veya birden fazla kişinin saldırı anında kendini müdafaa tekniğidir. Adıyaman’da başlatmış olduğumuz eğitim seminerine istediğimiz şekilde tanıtım yapmamamıza rağmen yoğun ilgi var. Bu arkadaşlarımız bizlerden alacakları 5 günlük eğitim sonrasında eğitmenlik belgesi almaya hak kazanacaklardır. Bu seminerlerimiz yıl içerisinde devam edecektir. Bu kapsamda Güneydoğu Anadolu Bölge Antrenörümüz Ahmet Uzun ve Adıyaman İl Temsilcisi Sabahattin Yakar eğitimlerine devam edeceklerdir. Eğitimlerimize katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Her geçen gün yaygınlaşan Anti Terör Eğitimini Adıyaman’da başlatmış olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Güneydoğu Anadolu Bölge Antrenörü Ahmet Uzun, “Federasyonumuz tarafından ilimizde başlatılan ve 5 gün sürecek olan eğitimlerimize 75 kursiyerimiz katıldı. Bu arkadaşlarımız eğitimleri sonunda eğitmenlik belgesi alacaklar. Amacımız tamamen savunma amaçlı olan bu sporu ilimizde yaygınlaştırmaktır. Bu vesileyle İl Temsilcimiz Sabahattin Yakar ile birlikte ilimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık