ATSO Başkanı Uslu, Kahta’da İncelemelerde Bulundu

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman'ın Kahta İlçesinde iş adamlarını ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Adıyaman 04.03.2016, 11:41 04.03.2016, 11:42 Adiyaman Cihan Haber
ATSO Başkanı Uslu, Kahta’da İncelemelerde Bulundu

 Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman'ın Kahta İlçesinde iş adamlarını ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu’ya Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş adamları eşlik etti.

Kahta'ya gelen ATSO Başkanı Mustafa Uslu'yu özel bir tekstil fabrikası ortaklarından Mustafa Han ve Mehmet Baykurt karşıladı. Kahta'da gerçekleştirdiği gezi ve incelemelerini değerlendiren ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Adıyaman'ımızın en büyük ilçesi olan Kahta ilçemizin yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaret etmek için buradayız. Sağ olsun Baykurt Tekstil Mustafa Bey ve ortağı Mehmet Baykurt bizleri bu gün ağırladılar. Kahta'mıza çok önem veriyoruz. Dolayısıyla bir taraftan büyük olması bir taraftan da tekstil noktasında son derece insanlara istihdam açan bir ilçemizdir. Kahta'daki iş adamlarını, yönetim kurul üyelerimizle beraber ziyaret ettik. Bazı tekstil fabrikalarında incelemelerde bulunduk. Burada işadamlarımızın ve esnaflarımızın sorunlarını dinledik. Kahta’da üretime dönük çok güzel çalışmalar yapılıyor. İşadamlarımızı ve esnaflarımızı eleştirileri ve sorunları bizim için dikkate değerdir. Hepsini not alıyoruz. Zor şartlarda zor dönemler de ekmeğini idame etmek için çabalayan insanlara nasıl yardımcı olur diye bu noktada bir takım çalışmalar yapıyoruz" dedi. Yatırımcı için huzurun önemine dikkat çeken Uslu, "Yatırımcı için huzur ve güven çok önemli. Huzur ve güvenin olmadığı yerde hiçbir şey ifade etmez. Güneydoğuda yaşanan sıkıntılardan rahatsız oluyoruz. Çünkü komşudaki ateşin ısısı bizi de rahatsız eder. Yani bu ülke bir insanın vücudu gibidir. Bir tarafımızda ağrı varsa bütün insanların vücudu rahatsız olur. Bunu böyle algılamak lazım. Dolayısıyla, Diyarbakır da, Şırnak’ta ve Cizre de olan olaylardan kaygısız kalmamız ve ya Türkiye’nin bir başka ilinde ilçesinde böyle bir sıkıntının olması elbette bizi rahatsız edecek. Adıyaman'ımız hamd olsun sıkıntılardan uzak, tam huzur kentidir. Türkiye’nin en huzurlu kentidir. Huzurun başkentidir. Adıyaman, Türkiye'de 81 il içerisinde modern bir kenttir. Biz sağduyulu düşünen insanlarız. Adıyaman insanı her zaman Türkiye'de olup bitenlere karşı kaygısız kalmaz. Ama inşallah temennimiz odur ki eğilimde o yönde, çok kısa zaman içerisinde bu sıkıntıların bölgede biteceğine inanıyoruz. Türkiye huzurlu olsun. Herkes evine iş götüren bir aile konumunda olsun. Dolayısıyla bu ülkenin kıymetini bilmemiz lazım. İnşallah bölgedeki sıkıntıları da en kısa zamanda atlatacağımızı düşünüyorum" diye konuştu. 

İş Adamı Mustafa Han ise konuşmasında, Uslu'nun ziyaret ve destekleri nedeniyle teşekkür ederek, "Adıyaman'ın 6. bölgeye alınması gerektiğini söyledik. İnşallah temennimiz umudumuz odur ki Adıyaman’ımız da 6. bölge teşviklerinden faydalanır. Komşu illerimizle aynı statüde oluruz. Siyasilerimizin Adıyaman’a ve Kahta'ya pozitif bakmalarını istiyoruz. Bölgemize de pozitif bakılsın ki burada daha çok iş yapabilelim” ifadelerini kullandı. Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ATSO Başkanının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ATSO Başkanı ve beraberindeki heyet, Kahta'da yapımı devam eden Seyir Tepesini gezdi. Başkan Uslu, Seyir Tepesinde ATSO'ya ait bir hatıra ağacı dikti.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık