BASIN MENSUPLARINA KENT KONSEYİ ANLATILDI

Adıyaman Kent Konseyi tarafından başlatılan ‘Kent Buluşmaları’ kapsamında Adıyaman’da ki basın mensuplarına Kent Konseyi anlatıldı.

Adıyaman 21.11.2015, 12:18 21.11.2015, 12:19 Adiyaman Cihan Haber
BASIN MENSUPLARINA KENT KONSEYİ ANLATILDI
Adıyaman Kent Konseyi tarafından başlatılan ‘Kent Buluşmaları’ kapsamında Adıyaman’da ki basın mensuplarına Kent Konseyi anlatıldı.  
  Adıyaman Kent Konseyi’nin çalışmalarını ve faaliyet alanlarını tanıtmak, kenti konuşmak amacıyla başlatılan ‘Kent Buluşmaları’nın son davetlisi Adıyaman’da ki gazeteciler oldu. Kent konseyi Başkanı Sinan Temel, Genel Sekreter Sait Yıldırım’ın ev sahipliğinde, Adıyaman’da ki yerel ve ulusal basın temsilcileri toplantıya katıldı.
  Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen toplantıda Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, sunum eşliğinde Kent Konseyi’nin yapısı, görevleri, organizasyonu, ilişkileri, belediyeler ile bağlantıları, yetkileri bilgiler verdi.
  ‘Ortak akıl’ ile kenti daha yaşanabilir ve kenti geleceğe taşımanın gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Sinan Temel, “Kent Konseyi, şeffaflık, temsil, kadın erkek eşitliği, gönüllülük, bireysel kapasite gelişi, sosyal sorumluluk, kentin yaşam kalitesinin arttırılması, sürdürülebilirlik, yönetişim, çözümde ortaklık, aktif kültür temelleri üzerine oturmuştur. Birlikte yaşamanın getirdiği paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın yanında hoşgörü duygularının herkesçe benimsenmesi durumunda kent yaşamına katacağı olumlu havanın gelişme ve büyümeye de doğrudan etki edecektir. Bu şekilde oluşacak ortak aklın göstereceği önerilerin yöneticiler tarafından da desteklenebilecektir. Adıyamanlılar Kent Konseyi ile kentin karar alma süreçlerine ve eylemlerine katılımı kolaylaştırıcı ve kentsel hizmete katkıda bulunmayı sağlayan bir çalışma biçimini hayata geçirebilirler. Daha güzel bir Adıyaman için ortak akılda buluşmalıyız” ifadelerini kullandı.
  Tanıtımdan sonra gazeteciler Kent Konseyi ile ilgili sorulara cevap aradı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık