BOCCE'DE, ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Bocce Yarışmaları sona erdi.

Adıyaman 24.02.2015, 15:32 24.02.2015, 17:26 Adiyaman Cihan Haber
BOCCE'DE, ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Yıllı Küçük Erkekler ve Kızlar Bocce İ Birinciliği müsabakalarına, İl genelinde 34 takım ve 140 sporcu katıldı.

İl ve ilçelerde yapılan gurup eleme maçları sonunda finale kalan takımlar Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Bocce Oyun Alanında müsabakalara katıldı. Adıyaman'da yapılan Okullararası Bocce Küçükler (Kız-Erkek) Petank final müsabakalarına 7 erkek takımı, 5 kız takımı katıldı. 

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Bocce Oyun Alanında yapılan müsabakalara ilgi oldukça fazlaydı. İlçelerden ve köylerden ve il merkezinden katılımın olduğu müsabakalarda sporcular kıyasıya mücadele ettiler. Yapılan müsabakalar sonunda; Küçük erkekler Kategorisinde Birinci Hürriyet Orta Okulu, İkinci Kahta TPAO Atatürk Orta Okulu, üçüncü ise Malazgirt Orta Okulu oldu.

Küçük Kızlar Kategorisinde: Birinci Hürriyet Orta Okulu, ikinci Kahta Esence Orta Okulu, üçüncü ise Fevzi Çakmak Orta Okulu oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun, TBBDF Adıyaman İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü İbrahim Bağcı, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Ergün ve Kahta TPAO Atatürk Orta Okulu Müdürü Abdullah Akgün tarafından takdim edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı "Bocce ilimizde her yıl gelişen ve ilgi gören bir spor dalı oldu. Geçen yıl yapılan okullar arası müsabakalarda ilimiz Türkiye genelinde okul sporları Bocce branşında en fazla katılımın sağlandığı il oldu. Okullarımız geçen yıl çok güzel başarılar elde ettiler. Bu yıl da yine katılım üst seviyelerde olurken, çocuklar Bocceyi severek oynuyorlar. Özellikle köylerden de katılımın olması bizle için çok sevindirici. Ben umuyorum ki bu yılda sporcularımız Türkiye dereceleri elde edeceklerdir. Gurup müsabakalarında ve Türkiye Şampiyonalarında ilimizi temsil edecek okullarımıza şimdiden başarılar diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık