Çanakkale 57. Alay Şehitlerine Vefa

1915 yılında Çanakkale Savaşında kahramanlıkları ile destanlaşan ve vatan uğruna hepsinin şehit düştüğü 57. Alay Şehitleri Adıyaman Mezarlık Camii’nde sabah namazında anıldı.

Adıyaman 25.04.2016, 11:58 25.04.2016, 11:59 Adiyaman Cihan Haber
Çanakkale 57. Alay Şehitlerine Vefa

 1915 yılında Çanakkale Savaşında kahramanlıkları ile destanlaşan ve vatan uğruna hepsinin şehit düştüğü 57. Alay Şehitleri Adıyaman Mezarlık Camii’nde sabah namazında anıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Bir Ölüp Bin Diriliriz’ sloganıyla 57. Alay Şehitleri için düzenlenen sabah namazı programına Vali Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Gençlik ve Spor Müdürü S. Ahmet Bağcı, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençler ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Mezarlık Camii’nde gerçekleşen sabah namazında Çanakkale şehitleri konulu vaaz verilerek, Kur'an-ı Kerim okundu. Vatanın ve milletin bağımsızlığı uğruna şahadet mertebesine erişen tüm şehitler için dua edildi.

Namaz sonrası Vali Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer ve Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, cami bahçesinde kurulan kazanların başına geçerek, vatandaşlara 57. Alay’ın son sabah yemeği olan kırık buğday çorbası dağıttı.

Camideki anma programının ardından Vali Mahmut Demirtaş ve katılımcılar, şehitliğe geçerek şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı. İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Vali Mahmut Demirtaş, Çanakkale Zaferi’nin vatanı, milleti ve bağımsızlığı uğrunda göğsünü siper ederek, canını seve seve feda edip, şehit olmayı milli bir görev kabul eden aziz milletimizin evlatlarının azim ve cesaretinin destanı olduğunu belirterek, “Çanakkale 57. Piyade Alayının madalyasını alacak yiğidin kalmadığı, hepsinin şehit olduğu bir yerdir. Bu vesile ile bütün Çanakkale şehitlerimize, son dönemde vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, terör mücadelesi yapan ve bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık