CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI NUSRET TUNÇ’TAN, SERT AÇIKLAMALAR

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Nusret Tunç, gündeme ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Adıyaman 01.03.2015, 20:30 01.03.2015, 22:16 Adiyaman Cihan Haber
CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI NUSRET TUNÇ’TAN, SERT AÇIKLAMALAR

Gündeme ilişkin olarak AKP’yi eleştiren CHP Aday Adayı Nusret Tunç, yapmış olduğu açıklamalarda; “

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Anadolu Şube Başkanı olarak yaklaşık 23 yıldır Alevilere hizmet sunmaktayız.

Tek amacımız eşit yurttaşlık bu ülkede eşit yurttaşlığın hayata geçirilmesidir. Tek amacımız, demokrasidir, özgürlüktür. Bizde bunun için Cumhuriyet Halk Partisinden, milletvekili aday adayı olmaya karar verdik ve müracaatımızı parti genel merkezinden yaptık. Allah utandırmasın diyorum. Benim CHP’nin değerli üyelerine mesajım şudur; beni tercih ederseniz, pişman olmazsınız. Beni tanıyanlara ve bilenlere sorun, bana bulunacağınız her bir tercih, sizlere hizmet olarak geri dönecektir. Dediğim gibi beni tercih ederseniz, pişman olmazsınız. İdeolojik olarak benim görüşüm, ben Kürdüm, ben solcuyum, ben aleviyim, ama eşit yurttaşlık için, demokrasi için yola çıktım.   

  Türkiye’yi önümüzdeki günlerde çok pis sıkıntılar bekliyor. Özellikle mevcut AKP iktidarı koltukta kalabilmek için her türlü yola başvuruyor. Daha dün gazetelerde vardı. Bir araştırma şirketi AKP’nin

Oyunu yüzde 39 gösterdi diye bu şirkette maliye müfettişleri denetim yapmış, baskın gerçekleştirmiş. Buda gösteriyor ki, AKP her yola başvuracak koltukta kalabilmek için. Zaten meclisteki polis yasası, güvenlik yasasıda seçimlere dönük yapılan bir yasadır. Ama bir de utanmadan sıkılmadan çıkıp diyorlar ki,  yok bonzaiyi yasaklayacağız. Yok, Molotof’u yasaklayacağız. 136 maddelik bir tasarı şuan mecliste görüşülüyor. Bonzai ve Molotof’u 136 maddeye nasıl sığdırılmış merak ediyorum tabi ki yalan. Şimdi MHP’de, CHP’de, HDP’de, var güçleriyle bu yasanın çıkmaması için var güçleriyle veriyorlar, çünkü bu yasa çıkarsa yarın AKP hükümeti, sandıklara da el koya bilir. Açık oylama gizlide olabilir. Yani her yola başvuracaklar. Onun için Türkiye çok ciddi bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte yürekli, çok cesaretli, deneyimli ve birikimli insanların milletvekili olarak meclise gitmesi gerekiyor. O yüzden CHP tarihi bir karar almıştır. Ön seçim kararı gerçekten tarihi bir karardır. CHP tabanını hareketlendirecektir. Toplumun kalbinden, gönlünden gelen, yer edinmiş insanlar meclise gidecektir. Bu insanlar demokrasi mücadelesi vereceklerdir. Kimsenin başta genel merkez olmak üzere hiç kimsenin kuklası olmayacaktır. Emir eli olmayacaklardır. Çünkü halkın oylarıyla meclise gideceklerdir. Ve gerçek demokrasi mücadelesi verirler. Umuyorum ve diliyorum ki, sonuçlar iyi olur. Tekrar söylüyorum Allah utandırmasın Allah hakkımızda ne hayırlıysa onu versin” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık