DSİ ALANINDAKİ AĞAÇLAR, OKULLARA TAŞINIYOR

Yeni Hükümet Konağının yapılacağı DSİ Şube Müdürlüğüne ait alandaki ağaçlar, güvenli bir şekilde köklerinden sökülerek il merkezindeki okul bahçelerine dikilmek üzere taşındı.

Adıyaman 04.02.2015, 16:19 04.02.2015, 16:20 Adiyaman Cihan Haber
DSİ ALANINDAKİ AĞAÇLAR, OKULLARA TAŞINIYOR

 Yeni Hükümet Konağı alanında başlayan hafriyat çalışmaları münasebetiyle alanda bulunan ağaçların zarar görme tehlikesine karşı Adıyaman Valiliği, il dışında getirdiği iş makinesi yardımıyla ağaçları topraktan titiz bir şekilde çıkararak, okullara naklini gerçekleştirdi. 
  Konu ile ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Yapılacak yeni hükümet konağı inşaatı çalışmaları münasebetiyle DSİ alanında bulunan 20-30 yıllık ağaçların bir tanesini dahi kesmedik. Çevre bilinci çerçevesinde, ağaçların hepsini ağaç sökme makinesiyle titiz bir şekilde yerinde sökerek, bakımları yapıldıktan sonra il merkezindeki değişik okulların bahçelerine tekrar dikeceğiz. Böylece hiçbir ağacımız zarar görmeden tekrar toprakla buluşturulmuş olacaktır. Bununla ağaca ve çevreye olan hasiyetimizi de dile getiriyoruz. Amacımız, bir taraftan ilimize modern bir hükümet konağı kazandırmak, bir taraftan da kentimizi temiz ve güzel tutarak doğaya zarar vermemek ve çevrecilik konusunda örnek olmaktır” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık