Eğitim Bir-Sen 2016 İlk Divan Kurulu Yapıldı

Eğitim Bir-Adıyaman Şubesinin 2016 yılının ilk divan kurulu toplantısını gerçekleştirildi.

Adıyaman 04.02.2016, 17:05 04.02.2016, 17:06 Adiyaman Cihan Haber
Eğitim Bir-Sen 2016 İlk Divan Kurulu Yapıldı

 Eğitim Bir-Adıyaman Şubesinin 2016 yılının ilk divan kurulu toplantısını gerçekleştirildi.
Eğitim Bir- Sen Besni ilçe Temsilciliğinde gerçekleştirilen toplantıya ilçe temsilcilikleri ile beraber şube yönetim kurulu üyeleri katıldı. 2015 yılının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda 2016 yılının faaliyetleri planlandı. 


Gündemdeki konuların da ele alındığı divan kurulunda konuşan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “2015 kazanımlar yılı oldu, 2016 teşkilatımız için şahlanma yılı olacak. Memur-Sen sadece yeni kazanımların değil, daha önceki kazanımlarımızı, kazanılmış hakları kaybetmemenin de garantisidir” ifadelerini kullandı.

Orta doğuda yaşanan iç savaşa ve Güneydoğu Anadolu'daki terörle mücadele çalışmalarına değinen Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Vicdanını kaybetmiş bu anlayışlara karşı merhamet dilini kullanarak yurdundan ve yuvasından olan 200 bin kardeşimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Hendek siyasetiyle çözüm sürecini bitirmek, kardeşlik iklimini zehirlemek, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlere inat, çözüm süreci, milletimizin tamamı, tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kanaat önderleri muhatap alınarak devam ettirilmelidir. Süreç, silahı ve şiddeti yöntem olarak kabul eden zihniyete karşı maksimum güvenlik önlemleri uygulanmak, insanı yaşatmayı, barışı, kardeşliği, birliği, dirliği çözümün adresi görenlere ise daha fazla özgürlük, daha fazla eğitim, daha fazla insan hakları, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla sosyal kalkınma, daha fazla sağlık hizmeti, daha fazla ekonomik refah sağlanmak suretiyle devam ettirilmelidir. Çocukların ve gençlerin örgüte sermaye yapılmasına çabalayan, geleceklerini teröre kurban etmek isteyenlere izin verilmemelidir. Hendek terörünün taşeronu olan örgütlerin ve siyasal yapıların kendisine terör amelesi yapmak istediği çocuklara ve gençlere, yeni umutlar, yeni ufuklar sunulmalıdır. Söz konusu yönetmelik sık sık değiştirilmekle kafalar karıştırılıyor. Bir türlü istenilen memnuniyette bir düzenleme maalesef yapılamıyor. Böyle olunca birçok sıkıntı ve mağduriyetler yaşanıyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçilmeli ve mutlaka adil bir yönetmelik yürürlüğe konmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık