ERDOĞAN'DAN STK VE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Adıyaman 06.02.2015, 16:56 06.02.2015, 16:57 Adiyaman Cihan Haber
ERDOĞAN'DAN STK VE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

 Besni Halk eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya STK temsilcileri ve muhtarların yanı sıra bazı kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı. Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, devam eden ve Besni’ye kazandırılan eserler hakkında bilgi verdikten sonra sorun ve önerileri dinledi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye’de ekonomi bazında geldiğimiz gelişmeleri sizler biliyorsunuz. Ama hala bunlar yeterli değil. 12 yıl öncesiyle şimdiki Adıyaman’ı ve Besni’yi kıyasladığınızda nereden nereye geldiğimizi görüyorsunuz. Besni’de ve köylerimizde yapılan çalışmaların farkındayız ama yapamadıklarımızın da farkındayız. Bu eksikliklerinde en kısa zamanda giderileceğini de biliyoruz. Verilen bu göreve layık olmak ve sizlere hizmet için çalışabilmek için buradayız. Yıllardır söylenen Çetintepe Barajı ile ilgili ihale çalışmaları yapıldı müteahhit firmada çalışıyor. Bizlerde bu işi bizzat takip ederek biran önce neticelensin diye gayret ediyoruz. Bunun ardından arazi toplulaştırmasına çıkacağız. 36 köyümüzün alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarını başlatacağız. Bir de Besni Barajımız var. Geçen sene yatırım programına aldırabilseydik ona da başlayacaktık. İnşallah yatırım programına aldırdığımızda proje çalışmalarımız da kesinleşmiş olacak. O bölgedeki köylerimizin kanalizasyon sorununu da çözmüş olacağız. Kanalizasyon sağlık noktasında hakikaten önemlidir. Bizim hedefimiz tüm köylerimizdeki problemlerin giderilmesi. Bazı köylerimizde 8 derslikli ve 18 derslikli okul çalışmalarını bitirdik, bazılarında devam ediyor. Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzle beraber çalışıyoruz, bunları neticelendireceğiz. Ankara’da Besni’nin Adıyaman’ın bir temsilcisi olarak tüm çalışmaları takip ettik ve sonuca bağladık. Emanetçi olduğumuzun farkında olduk. Herkesin hayır dualarını almak için Allah razı olsun demeleri için gayret ettik. Güzel neticeler aldık ve bunları görünce çektiğimiz zahmetler sıkıntılar hiç biri gözümüze gelmedi. Araban-Besni arası yol yapımının ihalesini yaptırdık. Devlet hastanesinin 2 kilometre altından Araban ilçesine kadar olan bölüm. 57 trilyon ödeneği var. Bitim tarihi 2017 yılıydı, 1 yıl geri çektik. İnşallah 2016 yılında bitirerek faaliyete geçecek.

AK Partinin bu çalışmalarını görenler Ak Parti’den korkanlar hiç durmadılar. Sürekli engel olmaya çalıştılar. Eğer AK Parti çalışmasa, bu hizmetler yapmamış olsa ne durumda olurduk?

Bir şeyin daha altını çizeyim, bizden veya bizden olmayan belediye ayrımını hiç gözetmedik. Her belediyeye nüfusu karşılığında projesi karşılığında parası neyse gönderiliyor. Önceden gönderilen paralardan kesinti yapılıyordu. Şuanda oradaki vatandaşlara hizmet edilmesi için kesinti yapılmıyor. Eğer hizmette bir sıkıntı varsa bilesiniz ki oradaki belediye işi bilmiyordur. Millete hizmet noktasında kimseye engel olmadık, olmayacağız da, beraber çalışacağız. Çünkü biz birlikte Besni’yiz.”

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık