İHH'dan, STK'lara Teşekkür Plaketi

'Suriye'de Yaşayanlar İçin Bir Çuval Un' adlı yardım kampanyasına 2 bin çuval un yardımında bulunan Kahta ilçesinde STK’lara teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Adıyaman 13.02.2016, 16:01 13.02.2016, 16:04 Adiyaman Cihan Haber
İHH'dan, STK'lara Teşekkür Plaketi
'Suriye'de Yaşayanlar İçin Bir Çuval Un' adlı yardım kampanyasına 2 bin çuval un yardımında bulunan Kahta ilçesinde STK’lara teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.  
  İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kahta Şubesinin organize ettiği, Kahta Gönüllüler Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği 'Suriye'de Yaşayanlar İçin Bir Çuval Un' yardım kampanyasına ilçeden 2 bin çuval un  toplandı. Toplanan yardımlar Suriye'deki İHH fırınlarına ulaştırıldı.
  Kahta ilçesine gelen İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, kampanyaya destek veren kurum amirleri ve STK temsilcilerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
  İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş ve Kahta Şube Başkanı İsmail Tümer, kurum amirleri ve STK temsilcilerine yapılan yardımların yerlerine ulaştığını bilgisini verdi. Yapılan yardım kampanyasına verilen destekten dolayı teşekkür etti.
  İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, bu tür yardım kampanyaları ve gayretlerin artarak devam etmesi durumunda daha güçlü yardımlarında olacağını vurgulayarak, “Özellikle biz kampanyalara ilk başladığımızda Suriye ile ilgili Adıyaman'da ilk başta 1-2 tır gönderiyorduk. Daha sonra bu her seferinde artarak devam etti. Burada en önemli şey samimi olmaktır.Yapılan yardımı yerine ulaştığını insanlara gösterdiğimiz zaman bu işi daha aşkla, şevkle devamı geliyor. Güçlü bir şekilde destek oluyor. Bu özverili çalışmalarınızdan dolayı, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür çalışmalar her daim olacaktır" diye konuştu.
  Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü ise Halil Tünçmen, "Allah sizden razı olsun hayırda yarış yapıyoruz. Bu hayırların yapılmasına vesile oldunuz. Yapılan iyi şeyleri desteklemek, güçlendirmek, en azından tarafımızı belli etmek bizim açımızdan önemli. Özverili bir şekilde çalışıyorsunuz. Bu anlamda İHH herkesin inandığı, güvendiği bir yardım kuruluşu. Böyle bir yardıma bizi vesile kıldığınız biz teşekkür ediyoruz. İnşallah mahçup olmadık" şekilinde konuştu.
  Kahta İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahta Şube Başkanı Musa Çiftçi ise, "Suriyeli mülteciler için ilçemiz genelinde sivil toplum kuruluşları ile kordineli bir şekilde yapmış oldukları un toplama kampanyasına vermiş olduğumuz destekten dolayı sevinçliyiz. Hayırlı çalışmalarda olmaya gayret edeceğiz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Bu gibi hayırlı hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi.
  Eğitim Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Mustafa Işık ise, "Allah bize bir güç imkan vermişse, bunun bir vebali vardır. Bize düşen neyse gücümüz imkanımız dahilinde bu gücümüzü imkanımızı bu gibi hayırlı işlerde sizden esirgemeyeceğimizi bilmelisiniz. Bunun benzeri hayırlı işlerde her zaman yanınızdayız. Böyle bir hayıra destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık