İYİLİK- DER, HİZMETLERİNİ ANLATTI

İyilik- Der Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi dernek binasında dernek olarak faaliyetlerini basın ile paylaştı.

Adıyaman 08.02.2015, 16:54 08.02.2015, 16:55 Adiyaman Cihan Haber
İYİLİK- DER, HİZMETLERİNİ ANLATTI

 Derneği, yeryüzünde iyiliğe dair ne varsa sloganıyla dünyanın her yerinde hizmet ettiğini belirten İyilikder Adıyaman Gönüllüsü Mustafa Kirişçi, dernek gönüllülerinin olduğunu toplantıda, dernek olarak faaliyetlerini Adıyaman genelinde hayırseverlerin yardımıyla daha da artıracaklarını belirtti.

  Kirişçi, konuyla alakalı olarak yapmış olduğu açıklamada, “Dünya iyilik ister, insan iyilik ister, o, iyilik ister düsturuyla yeryüzünde adım atılmış her yere iyilik götürmek için kurulmuş bir iyilik ve vicdan hareketidir.

  İyilik-Der, Anadolu’dan dünyaya açılan bir iyilik köprüsü; zorda kalmışa, dara düşmüşe uzanan bir yardım elidir. Savaşlar nedeniyle yurdunu terk etmiş mülteci konumuna düşmüş, afetler nedeniyle evsiz barksız kalmış, gıda, giyecek, ilaç, barınma, eğitim ihtiyacı olan herkese ayrım yapmadan yardım yapmayı bir görev  ve sorumluluk olarak bilen bir gönüllülük hareketidir. Anadolu’dan dünyaya açtığımız iyilik köprüsüyle din, dil, ırk coğrafya ayrımı yapmaksızın insanların ihtiyaç duyacağı her türlü yardımı ulaştırmayı, alan elle veren el arasında köprü olmayı, ümmetin tüm yetimlerine sahip çıkmayı,insanlar arasında sınıf ayrımlarının , sosyo-ekonomik uçurumların olduğu bir dünyayı değil; onurun, erdemin, haysiyetin ve şerefin  her şeyden daha üstün olduğu bir dünyayı kurmayı  amaçlar. Türkiye’de ve dünyada yeryüzünün neresinde olursa olsun kardeşlik hukukunun tesisi için çalışmak, çabalamak zorundayız. Unutmayalım ki ihtiyaç sahibi, mağdur insanların sahipsiz kaldığı bir dünya bizim dünyamız değildir. Tıpkı komşusu aç iken kendi tok yatanın bizden olmadığı gibi. İnsanlık kardeşlik üzeredir derken, insanlığın kardeş eli ile katledildiğine şahit oluyoruz. İnsanlık insandan sadır olan zulümlere, gözyaşlarına kurban edilmiş durumda. Bize düşen iyilik hareketine katılmak ve insandan insanlığa gönül köprüleri kurmaktır. Bu nedenle gönüller yapmanın, kardeşliğimizi göstermenin tam vaktidir diyor ve ‘Kardeş Aile Kampanyası’nı başlatıyoruz.

  Türkiye, Suriye , Filistin ,Ortadoğu ya da Uzakdoğu’da kardeş aile almak isterseniz aylık 200 tl’ye kardeş aile sahibi olabilirsiniz. İsterseniz yıllık olarak 2 bin 400 tl bağışta da bulunabilirsiniz.

  İnternette İyilikder sayfamızdan “Kardeş Aile” bölümünden tıklayarak kendinize bir kardeş aile seçebilirsiniz.  Bir öğrenci de sen okut kampanyasını başlattık. Kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirebilmeleri için destek olunması hedeflenmektedir. Kampanya kapsamında tespit edilecek öğrencilere aylık eğitim bursları şeklinde yardımlar yapılacaktır. Bir aylık burs bedeli 150 TL olup her ay bir burs bedelini yatırabilirsiniz.

  Bir yetime de sen bak, kampanyası, iyiliklerimizin sayısını artırmak, yetimlerimizin sayısını azaltacaktır. Dünya’da evi-barkı olmayan, sokaklarda yaşayan çocukların sayısı 100 milyon civarında. Savaşlar, doğal afetler, insan eli ürünü olan afetler, zulümler ve adaletsizlikler nedeniyle her yıl milyonlarca çocuk yetim kalıyor, kimsesiz kalıyor. Suç şebekeleri, insan tacirleri, organ mafyaları gözyaşı tanımıyor. Afrika’da 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 2,5 milyon, Suriye’de 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 300 bin, Irak’ta 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 5 milyondur. İnsanlık onuru bu gidişe dur demeyi gerektiriyor. Hayır, sahiplerinin kolları Asya’nın, Afrika’nın ve dahi tüm dünyanın yetimlerini kucaklamalı, kuşatmalıdır.

Kumanyanda iyilik var kampanyası kapsamında sizinle bir iyilik yapma çabasındadır. Bağışta bulunduğunuz kumanyalarda iyilikler biriksin ve yardıma muhtaç ailelerin yüzü gülsün. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok ülke ve bölgede başlattığımız bu çalışma sayesinde ihtiyaç sahibi aileleri güldürmek istiyoruz. Siz de muhtaç ailelerin yüzünde tebessüm bırakmak istiyorsanız, bir kumanya ile destek verebilirsiniz.

  Akika, adak ve şükür kurbanlarınızı merkezimizi ya da il temsilciliğimizi arayarak Türkiye, Suriye, Filistin, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mısır ya da Afrika kıtasının herhangi bir ülkesinde kestirebilirsiniz.

Süt keçisi projesi, Afrika’da çok büyük kıtlıklar yaşanıyor.Orada bulunan kardeşlerimiz çok muhtaçlar.Onlara kısa süreli yardımlardan daha çok sürekli yardımların ya da projelerin ulaştırılması gerekiyor.İşte bu proje de bu amaçla uygulandı.Afrika’da bir süt keçisi sütü ve etiyle bir ailenin geçimini tam olarak sağlamasa da onların açlıktan ölmelerine engel olabiliyor.Çok kısa sürede çoğalabilen bu hayvan , aynı zamanda Afrika’nın iklimine de oldukça uyumlu.Ama bir ailenin tam olarak geçinebilmesi için 3 tane süt keçisine ihtiyacı var.Dilerseniz 1 tane süt keçisi bağışında bulunabildiğiniz gibi daha  çok bağışta da bulunabilirsiniz. Çeşmeyi açtığınızda suyunuz serin ve temiz olarak size hizmet ediyor değil mi? Gündelik hayatımızı şırıl şırıl akan sularımız sayesinde ne kadar kolay idame ettirdiğimizi bir düşünelim. Şimdi sıra Afrika’nın birçok yerinde onlarca yıldır devam eden kuraklık ve su sıkıntısını düşünmekte; bebeklerin, çocukların, kadınların sıradan bir günü, içme suyuna ve hijyen için gerekli olan suya duyulan hasretle ve yoksunlukla geçiyor. Gelin kara kıtanın bahtı kara insanına, açacağınız su kuyuları ile destek olun, onlara sıhhat ve afiyet katmak için su kuyusu kampanyamıza bağışlarınızla ortak olun. Afrika’da bir su kuyusu açmak bin 800 Euro ile 8 bin Euro arasında değişmekte.

  İyilik-Der, bir Batı Afrika ülkesi olan SİERRA LEONE’de külliye yapma kararı aldı. 1900’lü yılların başında Müslüman nüfusun oldukça fazla olduğu bu yerde yapılan misyonerlik faaliyetleri neticesinde şu an Hıristiyan nüfus çoğunlukta. İslami tebliğ faaliyetleri ve bu tebliğlerin öncülerinden Musa Bangura ile Türkiye’de gündeme gelen Sierra Leone’de yapılacak olan külliye bu anlamda birçok Müslüman’ın ihtiyacını görecek nitelikte.   

İyilik- Der, Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı, Dünya’nın en büyük açık hava hapishanesi olan ve sürekli olarak terör devleti İsrail tarafından işgallere, saldırılara ve işkencelere maruz kalan Gazze’de bir aşevi açtı. Burada her gün 800 kişiye yemek veriliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık