Kamu Personeli Beş Günde İngilizce Öğreniyor

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli 36 personel Riccon Tekniği ile beş günde pratik İngilizce öğreniyor.’nde görevli 36 personel Riccon Tekniği ile beş günde pratik İngilizce öğreniyor.

Adıyaman 23.11.2015, 17:13 23.11.2015, 17:15 Adiyaman Cihan Haber
Kamu Personeli Beş Günde İngilizce Öğreniyor

 Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli 36 personel Riccon Tekniği ile beş günde pratik İngilizce öğreniyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda dünyaca ünlü Riccon İlhan Doğan tarafından pratik İngilizce eğitimi veriliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ve 36 ziraat mühendisi, veteriner hekim ve teknik personel Riccon Tekniği ile İngilizce öğreniyor.

Riccon İlhan Doğan ve Marziye İlhan’ın birlikte verdiği eğitimlerde, ortaokul ve lisede öğrenilen İngilizce, pratiğe dökülerek ayakta eğitim veriliyor.

Riccon İlhan Doğan, Riccon Tekniği ile yüzde yüz İngilizce konuşma öğrenildiğini belirterek, “Riccon Tekniği ile kursiyerlerimiz aldıkları bilgileri bilinçaltına atarak depoluyorlar. 165 kalıpta İngilizceyi öğretiyoruz ve bunu sahada uygulamalarını sağlıyoruz. Ayakta uygulamalı patrik eğitim veriyoruz. Her gün 3 saat bu eğitimi veriyoruz. Bu süre içerisinde eğitime tabi olan bu kişiler ayakta almış oldukları bu bilgileri karşılıklı olarak kullanıyorlar ve karşılıklı olarak konuşuyorlar. Beş gün süren eğitimler sonunda mutlak suretle yüzde yüz İngilizce konuşuluyor. Turistik bir geziye giden kişi 165 kalıpta ana hatlarıyla öğreniyor. Bu eğitimdeki amacımız kaygıyı endişeyi ve tereddüdü ortadan kaldırarak İngilizce öğrenmelerinde başarılı olmalarını sağlıyoruz. Pasaport kontrolü, otel rezervasyonu, restoran ve otellerde yön bulmada aynı zamanda fuarlarda aynı zamanda sağlıklı ilgili konularda bütün kelimeleri kullanabiliyorlar. Marziye İlhan hocayla birlikte eğitim veriyoruz. Kendisi akademisyen olup İngilizcenin kalıplarını veriyor. Ben de patrik eğitim veriyorum” dedi.

Marziye İlhan ise konuşmasında, “Günlük yurt dışı ziyaretlerimizde gezi amaçlı gittiğimiz yerlerde kalıpları seri halde nasıl kullanabilirsinizi anlatıyoruz. İngilizceyi aşağı yukarı okullarda öğreniyoruz. Ama bunu pratiğe dökemiyoruz. Yanlış yaparız korkusu hakim. Endişe duyuyoruz. Bu eğitimde bu korkuyu yenmeyi öğretiyoruz. Öz güvenlerini arttırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, “2010 yılından itibaren yurt dışına hayvan ithalatı başlamasıyla birlikte ziraat mühendisleri ve veteriner hekimi arkadaşlarımız yurtdışına hayvan seçimine gidiyorlar. Bu arkadaşlar yurtdışına gittiklerinde, hiç olmasa pasaport kontrolünde, restorana gittiklerinde yemek ihtiyaçları, otelde oda rezervasyonu gibi konularda İngilizce konuşmaları önemli. Bundan dolayı da kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik İpekyolu Kalkınma Ajansı’na proje sunduk ve kabul oldu. Bu kapsamda Müdürlüğümüzde görev yapan 36 veteriner hekim ve ziraat mühendisimize ve teknikerlerimize beş günlük İngilizce kursu veriliyor. Daha önce ortaokul ve lisede görmüş olduğumuz İngilizceyi patriğe dökme eğitimi alıyorlar. Bu kurs çok faydalı. Özellikle yurtdışına hayvan personeline giden personelimizi eğitiyoruz” şeklinde konuştu.


Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık