Keleşin Konağı Hizmete Giriyor

Adıyaman Belediyesi, 5 ay önce restorasyonu tamamlanarak kendilerine teslim edilen Keleş Konağı’nı Adıyamanlıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Adıyaman 15.02.2016, 15:42 15.02.2016, 15:43 Adiyaman Cihan Haber
Keleşin Konağı Hizmete Giriyor

 Adıyaman Belediyesi, 5 ay önce restorasyonu tamamlanarak kendilerine teslim edilen Keleş Konağı’nı Adıyamanlıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. 

Adıyaman kültürünü gelecek nesillerle buluşturmak için çeşitli projeler hazırlayan Adıyaman Belediyesi, Adıyaman kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan eski Adıyaman evlerini modern hayata angaje ederek, Adıyamanlılarla ve Adıyaman’ı ziyaret eden misafirlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Beş ay önce restorasyonu tamamlanarak Adıyaman Belediyesine teslim edilen Keleş Konağı’nın içini en ince ayrıntısına kadar düşünüp, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mersin’den getirilen el işi mobilyalar ve el dokuması halılarla döşeyip, hazırlayan yetkililer, konağın bir hafta içerisinde hizmete gireceğini belirtildi.

Şirket yada kurum toplantılarının da yapılabileceği şekilde dizayn edilmiş üst katta dört oda ve alt katta kafe tazını oluşturmuş geniş bir salondan oluşan konakta ilk etapta sadece içecek hizmeti verilecek.

Amaçlarının Adıyaman kültürünü en iyi şekilde günümüze yansıtmak olduğunu dile getiren yetkililer, “Bunun için elimizden geleni yaptık. Belediyemize teslim edildiği günden bu yana içerisini dizayn etmek için en ince ayrıntısına kadar çalıştık. Uzun bir süre almış olsa da ilimizde bulamadığımız ürünleri dışarıdan siparişle getirterek konağımızı istediğimiz ortama çevirmiş olduk. İnşallah Adıyaman Belediyemiz bünyesinde hizmet verecek olan bu konak ile ilimizdeki ciddi bir eksik de giderilmiş olur” diye konuştular.

Ayrıca Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeleri de konağı ziyaret ederek, açılış öncesi incelemelerde bulundular.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık