KESK Üyeleri, Valiyi İstifaya Davet Etti

KESK Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından bugün yapılan basın açıklamasında Valiyi istifaya davet ettiler.

Adıyaman 21.04.2016, 18:19 21.04.2016, 19:38 Adiyaman Cihan Haber
KESK Üyeleri, Valiyi İstifaya Davet Etti

 KESK Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından bugün yapılan basın açıklamasında Valiyi istifaya davet ettiler.
Demokrasi Parkı’nda, KESK Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Eğitim- Sen Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, siyasi parti ve dernek başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sloganların atıldığı ve dövizlerin kaldırıldığı basın açıklamasında, “7 Haziran seçimleriyle başlayıp baskı ve şiddetini 1 Kasım seçimleri sonrası arttırarak devam ettiren AKP iktidarı,  binlerce insanın  göçüne, yüzlerce insanın ölümüne, muhalif gazete ve televizyonların kapatılmasına, kendisinden farklı düşünen sendika ve derneklerin baskı ve sindirme politikalarıyla tahakküm altına almaya varan bir politika izlemiştir. Ülke genelinde yaşananlar Adıyaman yereline de yansımış özel dokusunu hızla tahrip etmiştir. Yaşam standartları düşen ve adı İŞİD’le anılan bir il olmuştur. Adıyaman’ın bozulan bu imajını düzeltmek için, Adıyaman’da görev yapan bürokrasi, ne inandırıcı bir veri ortaya koyabilmiş nede bir sonuç elde etmiştir.
Son 5-6 ay içerisinde KESK yöneticilerinin de içinde bulunduğu 600’e yakın üyemize keyfi ve hukuksuz bir şekilde adli ve idari soruşturmalar açılmıştır. Sendikamız Büro Emekçileri Sendikası (BES)  il temsilciliğimiz kadın sekreteri Tülay Ersönmez hakkında yürütülen soruşturma iktidarın ve yereldeki temsilcilerinin, hukuksuzluk ve keyfilikte geldikleri seviyenin açık göstergesidir.
KESK tarafından gönderilen ve 81 il ve birçok ilçede okunan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması metnini sendika binasında il kadın komisyonu adına okuyan Tülay arkadaşımız hakkında 10 Martta hemen soruşturma açılmıştır. Vali yardımcılarından biri muhakkik atanmış, yazılar yazılmış, tebligatlar yapılmış, gazetede yayımlandıktan 5 gün sonra da 14 Mart ta arkadaşımızın ifadesi alınmıştır.
KESK’ten Adıyaman’a gelen genel merkez yöneticileri ve yereldeki sendika itirazlarına rağmen, soruşturma tüm hızıyla sürmüştür. Yazılı ifadesi alınan ve uyarma cezası bile bulunmayan Tülay arkadaşımız memuriyetten men cezası talebiyle İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Başka soruşturmalar zamana yayılarak zaman aşımına uğratılırken Tülay arkadaşımızın soruşturması bir ayda tamamlanmış,  buradaki niyet açığa çıkmıştır. KESK merkezi tarafından gönderilen ve hiçbir yerde suç teşkil etmeyen bir metin üzerinden arkadaşımıza yapılan bu haksızlığı kabul etmiyor, sonuna kadar savunucusu olduğumuzu belirtiyoruz.
Bunun valiliğin keyfi bir uygulaması olduğu, önce işten atma kararının alındığı, sonra soruşturmanın açıldığı açıktır.
Suç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili basın metni okumak
Ceza, İşten atmak
Biz Adıyaman KESK İl Meclisi olarak 18 Martta validen talep ettiğimiz randevuya cevap alamadığımız için, konu ile ilgili endişelerimizi dile getiremedik.
KESK grevli toplu sözleşmeli sendikal mücadeleyi savunan, inanca, düşünceye, farklılıklara saygı duyan, anadilde, özgür eşitlikçi eğitimden yana olan, gerçek demokrasi ve barış için mücadele eden bir örgüttür.
Bu ilkeleri savunduğumuz, barış dediğimiz için birçok arkadaşımızı şehit verdik. En son 10 Ekimde Ankara’da 101 arkadaşımız İŞİD bombaları ile can verdi. Birçok arkadaşımız tutuklandı, birçoğu işinden oldu. On binlercesi ise halen soruşturma geçiriyor.  Bu ilkeler doğrultusunda Adıyaman’da mücadele veren Eğitim-Sen Şube Başkanlığı yapmış İzzet Karadağ arkadaşımız tutuklandı, DİVES Yöneticisi arkadaşımız Nurettin Kesici Arkadaşımız görevinden men edildi. Şimdi de BES Kadın sekreterimiz Tülay Ersönmez hedefe konulmuştur.
Bahsettiğimiz gibi Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş bir aydır KESK’e randevu vermiyor. Talep ettiğimiz randevu gerçekleşmiş olsaydı, aşağıda geçen soruları Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a sormuş olacaktık. Ancak biz basın aracılığıyla ve Adıyaman halkının gözetiminde bu sorularımızı soracağız.
Sayın Vali, 25 yıldır Adıyaman da kesintisiz olarak faaliyetlerini yürüten ve yaklaşık olarak 3000 üyeye sahip olan sendikamız KESK ‘e neden randevu vermiyorsunuz?
Sayın Vali, sizde Adıyaman da yeni değilsiniz, bizde yeni değiliz bu soruşturma ve cezalar KESK’in üzerinde neden abartılı bir şekilde yoğunlaşmaya başladı? Bu konuda sizin özel bir talimatınız oldu mu?
Sayın Vali, Adıyaman’ın huzurunu baskılarla, soruşturmalarla ve yasaklarla mı tesis etmeyi düşünüyorsunuz?
Sayın Vali, KESK Genel Merkezinin 8 Mart için hazırladığı basın açıklamasının Türkiye’nin birçok yerinde okunmasına rağmen yalnızca idari soruşturmanın Adıyaman da valilik personeliniz olan ve BES kadın sekreterimiz Tülay Ersönmez’e açmış olduğunuz bu soruşturmanın sonunda memuriyetten men cezasının talep edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sayın Vali, Adıyaman’ın gelir ve yaşam düzeyinin bu kadar gerilemesini neye bağlıyorsunuz?
Sayın Vali, Adıyaman bürokrasinin İŞİD konusunda yetersiz kaldığını düşünüyor musunuz” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.
 Yapılan basın açıklaması sonrası konuşan HDP Milletvekili Behçet Yıldırım ise, gündemle alakalı olarak açıklamalarda bulunarak kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiğini Adıyaman Valisi’nden ise, uzun bir süredir randevu talebinde bulunduğunu ama bir türlü talep ettiği randevunun gerçekleşmediğini vurguladı.
Konuşmaların ardından "Vali İstifa" sloganları atıldı. Basın açıklamasına katılan katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık