Muhtarlar’dan Ulusal Gazeteye Tepki

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Adıyaman Şubesi yönetimi ulusal bir gazetenin Adıyaman’la ilgili yaptığı habere tepki göstererek, Gazeteyi Adıyaman halkından özür dilemeye davet ettiler.

Adıyaman 24.07.2015, 18:17 24.07.2015, 18:19 Adiyaman Cihan Haber
Muhtarlar’dan Ulusal Gazeteye Tepki

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Adıyaman Şubesi yönetimi ulusal bir gazetenin Adıyaman’la ilgili yaptığı habere tepki göstererek, Gazeteyi Adıyaman halkından özür dilemeye davet ettiler.
Dernek binasında gerçekleşen basın açıklamasında bir konuşma yapan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, “Ülkemizde ve ilimizde son günlerde meydana gelen olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Terörün şekli nasıl olursa olsun her türlüsünü kınıyoruz. İlimiz yıllardır teröre prim vermemiş ülkemizin ender illerinden birisidir.
Uzun süredir devam eden terör balası ilimizde faaliyet gösteremediği gibi Adıyamanlı olup da terör eylemi içerisinde bulunan çok nadir kişiler olmuştur. Adıyaman ilinin terörü prim vermeyişinden huzursuz olan şer odakları maalesef son günlerde düğmeye basmış olmalı ki teröristler Mehmetçiğimize hain bir saldırıda bulundu bir askerimiz şehit oldu, iki askerimiz ise yaralandı. Aynı gün hemen yanı başımızda Suruç’a patlama meydana geldi ve 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha önce Diyarbakır ilinde ve son olarak Suruç’ta meydana gelen saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Meydana gelen saldırılar her Türk vatandaşı gibi bizi de üzmüştür. Ancak Yapılan saldırılar kadar Adıyaman nüfusuna kayıtlı iki gencin bu saldırılara alet edilmeleri üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Adıyaman halkı şimdiye kadar böyle şeylere tanık olmadıkları için hepimiz şoktayız. Ancak meydana gelen olay sonrası ulusal bir gazetenin ‘Yine Adıyaman’ başlıklı haberi meydana gelen saldırı kadar bizleri incitmiştir. Adıyaman bunu hak etmiyor. Yıllardır teröre prim vermemiş bir ilin bir anda hedef gösterilmesi kabullenmek mümkün değildir. Ulusal çapta yayın yapan bir basın kuruluşu olan bu ulusal gazetenin basın ahlak ve ilkelerinin dışına çıkarak haddini aşmıştır.
Bir kişinin gerçekleştirdiği bir eylemi sanki bütün Adıyaman halkının tamamı yapmış gibi göstermek doğru değil. İlimizi bir terör memleketi gibi göstermeye çalışmaları hiç hazmedilecek bir durum değildir. Kentimiz bunu hak etmiyor. Gazete yetkilileri 50 yıl geriye dönüp bu tarihe kadar bir baksınlar Adıyaman’da terör olayı olmuş mu. Bunun yanı sıra yine yıllardır din, dil, ırk ve kabile ayrımı yapmadan topyekün kardeşçe yaşamımızı sürdürmekteyiz. Sunni’si, Alevi’si, Kürd’ü, Türk’ü, Çerkez’i, Zaza’sı, Süryani’si, Laz’ı, Çerkez’i hep birlikte iç içe yaşamış ve yaşamaya da devam etmekteyiz. Birbirimizden kız almışız, kız vermişiz, birbirlerimize kirve olmuşuz. Bu vesileyle gazetenin bir an evvel yaptığı bu haberden dolayı Adıyaman halkından özür dilemeye davet ediyoruz yoksa bundan sonra ilimizde bu gazete barınamaz” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Dernek Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve Muhtarlar ulusal yayın yapan gazeteyi öce yırtıp daha sonra yakarak yapılan habere tepki gösterdiler.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık