Okul Servis Şoförlerine Seminer Verildi

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul servis şoförlerine seminer verildi. Seminerde, uyarılan şoförlerden trafik kurallarına uyulması istendi.

Adıyaman 07.10.2015, 15:45 07.10.2015, 16:07 Adiyaman Cihan Haber
Okul Servis Şoförlerine Seminer Verildi

 Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul servis şoförlerine seminer verildi. Seminerde, uyarılan şoförlerden trafik kurallarına uyulması istendi. 

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, ESOB Başkanı Ziya Duranay, Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Patat, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Çakır, Şoförler Odası Genel Sekreteri Turabi Bayır ve okul servis şoförleri katıldı.

2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle okul servis şoförlerine yönelik düzenlenen seminerde, sürücülerden şehir içi hız limitlerine uyulması, emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaştırılması, kırmızı ışıklara riayet edilmesi, yaya ve okul geçitlerinde bulunan yayalara ilk geçiş hakkının verilmesi, cep telefonu ile konuşma veya araç sürerken başka şeylerle meşgul olunmaması istendi. Ayrıca, sürücüler usulüne uygun ışıklı uyarı ve donanım sistemlerin kullanılması, okul servis yönetmenliğinde belirtilen şartlara uygun araç bulundurulması, fazla yolcu ve öğrenci alınmaması, öğrenci ve personel indirme-bindirmede daha dikkatli olunması, araçlarda yapılması gereken araç ve gereçlerin tescil belgelerine işletilmesi gibi konular da uyarıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, amaçlarının ceza yazmak olmadığını, toplumun her kesimiyle trafik konusunda eğitilmesi olduğunu vurguladı. Fikret Salmaner, bir araç sürücüsünün çok büyük sorumluluğu bulunduğunu belirtti. Salmaner, “Bir aracın koltuk sayısı ne ise o kadar yolcu alabilirsiniz. Bu sayıdan fazla yolcu almanız vicdani olarakta doğru değil. Çok büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bizim amacımız sizlere ceza kesmek değil. Biz size ceza kesmek derdinde değilim. Sizler kurallara uymak zorundasınız. Yapamıyorsanız bu mesleği yapmayacaksınız. Çünkü insanların hayatıyla oynanan bir mesleği yapıyorsunuz. Sizler öğreticisiniz. Öğrenci trafiği sizle tanıyor. Sizin tavır ve davranışlarınız çocuğa örnek oluyor. İyi olursanız iyi örnek, kötü olursanız kötü örnek oluyorsunuz. Bunun için trafik kurallarına uymanız gerekiyor. İhmal konusunda affedici değiliz. Görevlerinizi ihmal etmezseniz, birlikte bu topluma gerekli mesajı verebiliriz. İlimizde trafik sorunun hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık