Özel Park Hospital Hastanesinden Cami Cemaatine Aşure İkramı

Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle cami cemaatine Cuma namazı sonrası bin 200 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Adıyaman 06.11.2015, 16:29 06.11.2015, 16:29 Adiyaman Cihan Haber
Özel Park Hospital Hastanesinden Cami Cemaatine Aşure İkramı

 Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle cami cemaatine Cuma namazı sonrası bin 200 kişilik aşure ikramında bulunuldu. 

Muharrem Ayı dolaylısıyla Malazgirt Camisi’nde Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi tarafından Cuma namazı sonrası dağıtılan aşure ikramına AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat, hastane çalışanları ve cami cemaatiyle mahalle sakinleri katıldı. Bin 200 kişilik dağıtılan aşure etkinliğine katılanlara aşure ikramında bulunurken, cami önünde bekletilen hastaneye ait ambulans içerisinde de sağlık görevlileri tarafından vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Cuma Namazını Malazgirt camisinde kıldıktan sonra aşure etkinliğine katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat: “ Burada yapılan aşurenin birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine vesile olur inşallah. Allaha şükürler olsun Adıyaman’da da bunu görüyoruz. Bizler Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’si, Sünni’siyle her zaman birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaktayız, yaşamaya da devam etmekteyiz. İnşallah muharrem ayından dolayı Adıyaman’da, Türkiye’de tüm dünyada birlik ve beraberliğimizin daha çok güçlenmesine vesile olur. Bizler bu aşure etkinliğini düzenleyen Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi’ne, teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı da çözüm süreciyle alakalı açıklamalarda bulunan Milletvekili Halil Fırat: “ Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın da deyimiyle, çözüm sürecinin tekrardan gündeme alına bilmesi için bu terör olaylarının bitmesi gerekiyor. Hem insanları katledeceksiniz, polisleri, askerleri öldüreceksiniz, araçları yakacaksın, kamu binalarına zarar vereceksin insanların malına ve canına kast edeceksin ondan sonra da çözüm süreci denilecek. Çözüm sürecinin yeniden gündeme alına bilmesi için ilk önce terör örgütünün yani teröristlerin tamamen silah bırakması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Başhemşiresi Fatma Sitil: “ Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi olarak muharrem ayı dolayısıyla burada Cuma namazı sonrası cami cemaatine ve mahalle sakinlerine aşure ikramımız oldu. Aşure ikramı programımızı çok güzel bir şekilde tamamladık. Allah herkesten razı olsun oldukça güzel ve yoğun bir ilgi gösterdiler. Aşure ikramımızı yaptık, şeker ve tansiyon astalığı olan vatandaşlarımızı ise, hastane ambulansımıza alarak burada onların tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptık. Çok güzel bir etkinlik oldu bu konudan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kulandı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık