POLİS MUHTARLARLA HUZUR TOPLANTISI YAPTI
Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü, muhtarlarla huzur toplantısı yaptı.

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü, muhtarlarla huzur toplantısı yaptı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde yapılan huzur toplantısına Başkomiser Muhittin Karabaş, Komiser Seyit Azak ve muhtarlar katıldı. Toplantıda ilçenin güvenlik ve trafik konusuyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Baş Komiser Muhittin Karabaş toplantıda yaptığı konuşmada, “Güvenlik hizmetlerinin etkin ve hızlı yapılabilmesi için toplumla iç içe ve topyekun yürütülmesi amacı ile muhtarların, vatandaşlar ve emniyet mensupları ile sürekli olarak irtibat halinde bulunmaları gerekmektedir. İlçenin daha huzurlu bir hale gelmesi için önlemler almak, vatandaşların huzurunu bozabilecek en ufak ayrıntıyı bile en kısa sürede emniyete bildirilmesi gerekmektedir” dedi.
İlçe genelinde yürütülen asayiş ve trafik güvenliği hizmetleri ile okullar çevresinde alınan güvenlik önlemlerinin aktarıldığı toplantıda, trafikte meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için yayaların ve araç kullananların trafik işaretleri ve kurallarına uymaları gerektiği vurgulandı.
“ORTADOĞU’DA KÜRTLER VE BARIŞ” SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Fadıl Akkuş, İHH tarafından Diyarbakır’da geniş katılımlı “Ortadoğu’da Kürtler ve Barış” sempozyumunun gerçekleştirileceğini açıkladı.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Fadıl Akkuş, İHH tarafından Diyarbakır’da geniş katılımlı “Ortadoğu’da Kürtler ve Barış” sempozyumunun gerçekleştirileceğini açıkladı.
Akkuş, 25-26 Nisan tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan sempozyuma Adıyaman’dan da katılımın olacağını kaydetti. Fadıl Akkuş yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kürt meselesinin çok derin ve maalesef kanlı, gözyaşıyla dolu uzun bir tarihi bulunmaktadır. ‘Çözüm Süreci’ adıyla başlayan yeni dönem, ‘Kürt sorununa çözüm’ etiketi ile sunulamayacak kadar derinlikli değişim ve dönüşümleri gerektirmektedir. Zira bu konu, sadece etnik boyuta indirgenemeyecek karmaşıklıkta, ekonomik, tarihi, kültürel, bölgesel ve siyasi boyutları iç içe geçmiş bir sorun olarak ortada durmaktadır.
Bölge halkının, Türkiye halkının ve tüm Ortadoğu halklarının tamamını etkileyecek bu süreçle birlikte gelecek olan barış ortamı, insan hayatının güven içerisinde olacağı, Kürt kimliği ile ilgili haksızlıkların ortadan kalkacağı, kardeşliğin pekişeceği, dış güçlerin oyunlarının bozulacağı, mutluluk, umut ve refahın artacağı, her konuda yaşam kalitesinin yükseleceği, kısacası meselenin odağındaki tüm tarafların kazançlı çıkacağı sonuçlar doğuracaktır. Ancak sürecin sağlıklı yürümesi ve gerekli desteği bulması için bütün bu olası kazanımların neler olabileceği ve kimleri nasıl etkileyeceği konularında yeterli bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılamamıştır.
Adalet ve kardeşlik hukuku üzerine inşa edilecek sürecin olumlu bir şekilde yürütülmesi için tüm imkanların kullanılması gerektiğine inançla bizler, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak kuruluşumuzdan bu yana benimsediğimiz ilkeler doğrultusunda Kürt meselesinin çözümü için de çaba gösteriyoruz. Bir zamanlar bütün seslerin silah sesiyle, baskı ve zorbalıkla bastırıldığı bölgede, bugün silahların sustuğu ve herkesin çözümü konuştuğu bir döneme kavuşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bu yeni dönemde her türlü riski ve zorluklarına rağmen, çözümün ve barışın sağlanması için bugüne kadar çok sayıda çalışma gerçekleştirdik, raporlar yayımladık. Bölge halkının sorunlarına derman olmaya ve her türlü haklarını elde ettikleri onurlu bir yaşama kavuşmalarını sağlayacak çözümün parçası olmaya gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz.
‘Ortadoğu’da Kürtler ve Barış’ sempozyumu bu noktada önemlidir. Zira sempozyumda Kürtlerin tarihi, dili, kültür ve sanatı, İslam’la tanışması, sosyoekonomik ve siyasi durumu, Kürt diasporası, milliyetçilik sorunları, Kürt meselesinin çıkışı, silahlı çatışma dönemi, Suriye ve Irak’taki gelişmeler, Kobani olayları, hak ve özgürlükler problemi, Kürt gencinin ve kadınının problemleri, silahların susması, barış ve çözüm sürecine dair gelişmeler, beklentiler ve sorumlulukların yanı sıra farklı coğrafyalardaki benzer kriz alanları ve yürütülen çözüm süreçleri tartışılacaktır.
Sempozyumda sunulacak tebliğlerin yanı sıra ayrıca edinilecek tebliğ ve makalelerle bir kaynak kitap hazırlanacak ve beş dilde (Kürtçe, Türkçe, Arapça, Zazaca, İngilizce) yayınlanarak uluslararası istifadeye sunulacaktır.”