PROF. DR. HACI DURAN TUNUS’TA KONFERANS VERDİ

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran, Tunus’ta düzenlenen uluslar arası bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Adıyaman 07.03.2015, 12:24 07.03.2015, 12:25 Adiyaman Cihan Haber
PROF. DR. HACI DURAN TUNUS’TA KONFERANS VERDİ

Arap baharının başladığı Tunus'ta ‘Demokrasi ve Serbest Seçimler’ konulu uluslararası konferans düzenlendi. Konferansı merkezi Katar'da bulunan Arap Siyaset Araştırmaları adlı Tinktank kuruluşu düzenledi.
Milli Eğitim Bakanı Mehdi Mebruk’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa Türkiye’den konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran davet edildi.
Hacı Duran, konferansta şunları dile getirdi:
“Arap Baharı dört yıl önce Tunus'ta başladı. Kısa sürede bütün Arap dünyasına yayıldı. Bir çok ülkede iç savaşların başlamasına ve Mısır'daki gibi kitlesel katliamların yapılmasına neden oldu. Ancak harekete öncülük eden Tunus, bu şiddetin etkisi altına girmedi. Liberaller, Sosyal Demokratlar ve İslami gruplar Tunus'da sorunları demokrasi ve serbest seçimlere rızalık göstererek çözdüler. Şu anda çatışmaların devam ettiği, baskı ve şiddetin hüküm sürdüğü diğer Arap ülkelerinin seçkinlerinin ve karar organlarının bir an evvel demokrasiye, adil ve şeffaf seçimlere rızalık gösterip uzlaşmaları gerekir.”

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık