REKTÖR GÖNÜLLÜ MEDYA İLE BİR ARAYA GELDİ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda, üniversite ile ilgili asılsız iddialar ile ilgili konuştu.

Adıyaman 07.04.2015, 16:57 07.04.2015, 16:58 Adiyaman Cihan Haber
REKTÖR GÖNÜLLÜ MEDYA İLE BİR ARAYA GELDİ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman’da görev yapan ajans muhabirleri, yazarlar ve internet medyası temsilcileri ile bir araya gelerek üniversitenin 4 yılda geldiği konumu anlattı.
Kampus alanı içerisinde yükselen fakülte binalar, spor salonları, kültürel ve sosyal donatılar hakkında gazetecilere bilgi veren Rektör Gönüllü, 4 yıllık döneminde önemli hizmetler yapıldığını vurguladı.
Görev süresince bilimsel, fiziki, sosyal ve kültürel anlatma önemli gelişmeler kaydettiğinin altını çizen Gönüllü, 2010 yılında 414 olan akademik personel sayısının 823’e, öğrenci sayısının ise 11 bin 734’ten 18 bin 400’e yükseldiğini ifade etti.
Üniversitede yapılan yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Rektör Gönüllü, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gönüllü, bir rektör adayının üniversiteye 4 yılda gelen paraların bir kısmının tenkis edildiği yönündeki iddialarla ilgili, “Görev yaptığım süre içerisinde tenkis edilen yani geri gönderilen beş kuruş para yok” dedi.
Rektör Gönüllü’nün personelle arasında sorun olduğu yönündeki iddiaya ise Gönüllü, “Üniversitemizde son iki yıldan beri huzur ve sulh var” diye cevapladı.
Adıyaman Üniversitesi kampus alanında yapılan camiyle ilgili de açıklamada bulunan, “Bizden önce camiye ayrılan yer hem küçüktü hem de ayrılan yer hisseli tapuluydu. Bunun için daha büyük bir cami yapmak ve sorunsuz olması için yeni caminin temeli atıldı. Yeni yaptığımız cami Adıyaman Üniversitesi’ne yakışan bir cami olacak” ifadelerini kullandı.
Haziran ayı içerisinde diş kliniklerinin açılacağı müjdesini veren rektör Gönüllü, 22 adet ünitenin hizmet vereceğini aktardı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık