'Safvan Bin Muattal’ı Anma' Konulu Konferans Düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından Safvan Bin Muattal’ı anma konferansı düzenlendi.

Adıyaman 30.11.2015, 16:51 30.11.2015, 16:54 Adiyaman Cihan Haber
'Safvan Bin Muattal’ı Anma' Konulu Konferans Düzenlendi

 Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından Safvan Bin Muattal’ı anma konferansı düzenlendi.

Adıyaman Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman İl Koordinatörü Muhammed Kadri Akay, Umut Kervanı Yardım Platformu Adıyaman İl Temsilcisi Nizamettin Yıldırım, Diyarbakır’da, Kobani olaylarının yaşandığı zamanlar kurban eti dağıttığı esnada öldürülen Hasan Gölgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, Vahdet-Der Adıyaman Şube Başkanı Bilal Demir ve birçok kişi katıldı. Araştırmacı yazar Cengiz Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Vahdet-Der Adıyaman Şube Başkanı Bilal Demir’in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Vahdet-Der Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Nizamettin Yıldırım tarafından konuşma yapıldı.

Yıldırım, “Peygamberin, gökteyiz yıldızlar gibidirler, hangisine uysanız önünüzü aydınlatırlar dediği, asrı saadet devrinin o güzide şahsiyetlerini çok iyi anlamamız gerekmektedir. Çünkü Hz. Muhammed’den öğrendikleri aziz İslam davasının yeryüzüne yayılması için her türlü zorluklara göğüs gelmiş ve hiçbir engel tanımamışlardır. Kimi zaman ambargodan geçirilmiş açlıkla imtihan olmuş başka bir zamanda ise, hem canından hem malından hem de evladıyalinden vazgeçmiş Allah için cihada çıkmışlardır. Yalnız şunu belirtmemiz gerekmektedir, bu aziz İslam davasında teslim aldığımız sancağı gelecek kuşaklara ulaştırmak için gece gündüz çalışacağız. Allah bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmacıların ardından ilahiler seslendirildi. Birbirinden güzel seslendirilen ilahilerin ardından araştırmacı yazar Cengiz Aydın tarafından konferans verildi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık