SAĞLIK PERSONELİNE ŞİDDETE TEPKİ

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan hemşireye hasta yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Sağlık-Sen basın açıklaması yaptı.

Adıyaman 13.04.2015, 11:32 13.04.2015, 11:33 Adiyaman Cihan Haber
SAĞLIK PERSONELİNE ŞİDDETE TEPKİ

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı.
Yasin Barutçu açıklamasında şunları kaydetti:
“Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisinde görev yapan hemşire arkadaşımız, hasta yakınları tarafından hem sözlü hem de fiili saldırıya uğraması nedeniyle sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı protesto ediyor ve acilde büyük bir özveri ile çalışan arkadaşımıza yapılan bu menfur ve kabul edilemez saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Arkadaşımızın yaşadığı bu insanlık dışı olay ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde ki sağlık çalışanlarına karşı girişilen şiddetin artarak devam etmesi göz önünde tutulduğunda sağlık çalışanlarının güvenliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini görmekteyiz. Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu değildir ve hiçbir zaman olmamalıdır.
Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekun sağlığına yapılmış bilinçsiz, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir.
Sistemi ayakta tutan ve sağlık çalışanları unutulmadan, yalnız bırakılmadan ve dışlanmadan görevlerini sağlıklı ve mutlu bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını bir kez daha dile getiriyoruz. Hasta hakları demek şiddet demek değildir, her türlü hakaret ve zorluğa karşı öz verili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarına karşı yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz.”

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık