ŞEHİT CUMHURİYET SAVCISI İÇİN DUALAR EDİLDİ

Adıyaman Adalet Sarayı’nda, İstanbul’da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Adıyaman 01.04.2015, 17:19 01.04.2015, 17:20 Adiyaman Cihan Haber
ŞEHİT CUMHURİYET SAVCISI İÇİN DUALAR EDİLDİ

DHKP-C’li teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına hakim ve savcıların yanı sıra adliye çalışanları katıldı.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra dualar edildi.
Bu tür terör saldırıların adalet camiasını yıldıramayacağına vurgu yapan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, “Adliye camiası olarak üzgünüz. Ancak şunun da bilinmesini istiyoruz ki bu tür terör eylemleri adalet çalışanlarını, adalete gönül vermiş adliye camiası mensuplarını hiçbir zaman sindiremez, yıldıramaz. Biz şehitlerimizin canını verdiği bu yolda adliye çalışanları olarak yine aynı azim ve kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz.
Şehidimize yönelen saldırı O’nun şahsında ülkemizde hukukun üstünlüğüne demokrasiye ve adalete inanan tüm insanlara karşı yapılmış sindirme ve gözdağı vermeye yönelik alçak bir terör eylemidir.
Bu menfur saldırıyı düzenleyen, planlayan, bu saldırıdan menfaat uman kirli zihniyet amacına ulaşamayacak milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır.
Tüm yargı camiası olarak bizler şehitlerimizin canını ortaya koyduğu adalet yolunda eksilmeyen inanç ve kararlılıkla hiçbir telkin, tavassut, tehdit ve sindirme gayretine pirim vermeksizin yürümeye devam edeceğiz.
Şehidimize Allah’tan rahmet, başta meslektaşımız olan değerli eşi, ailesi, tüm yargı camiası ile milletimize başsağlığı diliyor, yine şehidimizin şahsında yakın zamanda ve öncesinde benzer saldırılarda hayatını kaybeden yargı şehitlerimizi de rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık