UÇAR’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Aysel Uçar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Adıyaman 08.03.2015, 18:51 08.03.2015, 18:51 Adiyaman Cihan Haber
  UÇAR’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

   Yazılı olarak yayınladığı mesajında Tüm Kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Aysel Uçar, kendilerine iyiyi, doğruyu, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı öğreten, eşitlik, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu ifade etti.

  Uçar , “Tarihin Her döneminde varlığını hissettirmiş, sosyal hayatta yer almış, ailesine ana olmuş, bacı olmuş, yüreğiyle vatanına hizmet etmiş vefakar, cefakar, şefkatli kadınlarımızı saygıyla anıyoruz. Kadınların toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunması, eğitim seviyesinin yükseltilmesi, ekonomik ve siyasi hayatın içinde yer alması gelişen bir ülke için çok önemlidir. Kadınların hak ettiği konuma gelebilmesi için millet olarak çalışmalarımız sonuna kadar devam edecektir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Bir toplumun medeniyet düzeyi, insan haklarının ayrılmaz en önemli parçası olan kadın haklarına verdiği değerle ölçülmektedir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir” dedi.

 “Kadına pozitif ayrımcılık yaptık diyen Uçar, son yıllarda kadının sayısının her alanda artarak devam ediyor olmasının değişim ve dönüşümün en somut örneği olduğunu kaydetti.

  Uçar , "AK Parti olarak iktidara geldikleri günden itibaren har alanda olduğu gibi kadınlara yönelik pek çok ilke imza attık. Hükümetimiz, kadınlarımızın ülkemizin, erkeklerle birlikte toplumsal sorumluluğu her alanda yüklenecek bilgi ve bilinçte bireyler olarak kamusal yaşamdaki yerlerini almalarını, geleceğimizin önemli bir teminatı olarak görmektedir. AK Parti olarak kadına pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve buna öncelik verdik. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın her bakımdan hak ettikleri değeri alması temennisi ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık