Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu Toplandı

Adıyaman’da uyuşturucu ile etkin mücadele edilmesi amacıyla İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Adıyaman 04.05.2016, 14:44 04.05.2016, 14:44 Adiyaman Cihan Haber
Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu Toplandı

 Adıyaman’da uyuşturucu ile etkin mücadele edilmesi amacıyla İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, 2015-2016 yılı stratejik planı ve plana uygun olarak kurumların çalışmaları değerlendirildi. Konu ile ilgili Halk Sağlığı Şube Müdürü Şükran Abeş tarafından bir sunum yapıldı. Gençlerin uyuşturucu ile bağımlılığı kurtarılması için kamu ve sivil toplum kurumlarına önemli görevler düştüğünü anlatan Vali Mahmut Demirtaş,

"Bu noktada kurumlar birbirleriyle sürekli diyalog halinde olmalı ve iletişim kanallarını sürekli açık tutarak etkin bir mücadele ortaya koymalıdır. Madde bağımlılığının önlenmesinde kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve risk haritasının çıkarılması konusunda Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü koordinatörlüğünde çalışma yapılmasına karar verilmiştir. Bağımlılığın önlenmesinde çevresel önleme kapsamında tütün ve tütün ürünlerinin kullanımına yönelik çalışmaların devam etmesi ve etkinliğinin artırılmasına, okul odaklı önleme programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılmasına, Aile odaklı önleme konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün çalışmalarının devam etmesine ve halk eğitim müdürlüğünün aile eğitimi seminerleri yapmasına, toplum odaklı çalışmalarda ise spesifik bir hedef grup değil de tüm toplumun duyarlılık kazanması konusunda çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, emniyet müdür yardımcıları ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık