“YANLIŞ ANLAŞILAN TURİZM” PANELİ

Adıyaman’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Yanlış Anlaşılan Turizm” konulu panel gerçekleştirildi.

Adıyaman 16.04.2015, 14:36 16.04.2015, 14:37 Adiyaman Cihan Haber
“YANLIŞ ANLAŞILAN TURİZM” PANELİ

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen panele Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanvekili Abdurrahman Gürbüzcan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökçü, kamu kurumların amirleri, sivil toplum kuruluşu ve turizm sektörü temsilcileri ile turizm fakültesi öğrencileri katıldı.
Panelin açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Erdal Ergen, 39. Turizm Haftasını ve Turizm Sezonunun açılışını yoğun bir katılımla ve kortej yürüyüşüyle başlattıklarını belirterek, “Toplumsal faydası ekonomiyle özdeşleşen turizm olgusu, çok önemli bir insani diplomasi aracı haline gelmiştir. Dünya mirasının önemli eserlerinin barbaca yok edildiği günümüz dünyasında kültürel ayrışmanın sancıları yaşanırken, halkların birbirini tanıma ve yeniden kaynaşma ihtiyacı turizm sektörünün stratejik misyonunu ön plana çıkarmaktadır. Bu noktada ilimiz bugün itibarıyla hem coğrafyasında hem turizm sektöründeki mevcut konumuyla bu misyonu en iyi şekilde gerçekleştirecek güce sahiptir. İlimizin turizm potansiyelinin temel bileşenleri sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerdir. Bu değerler uzun vadede korunabildikleri sürece uluslar arası turizm pazarındaki payımız hızla büyümeye devam edecektir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Bilim, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Kafa, Öğretim Görevlisi Eda Dönbak ve Hilton Antakya Müze Otel Genel Müdürü Aydın Duran’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yanlış Anlaşılan Turizm” konulu panele geçildi.
Panelde konuşmacılar, ilin turizmine yön verecek sunumlarını yaptılar. Sunumlarda Adıyaman’ın sahip olduğu turizm değerleri envanterinin detaylı bir şekilde çıkarılarak, turizm hareketlerine yerel halkın katılımının mutlaka sağlanması gerektiğinin altı çizildi ve Adıyaman’ın yüksek turizm potansiyelinin uluslar arası anlamda tanıtımı ile ilgili görüş ve önerileri dile getirildi.
Panelde ayrıca, Adıyaman’da turizm hareketliliğinin sağlanması, kültür turizmi, inanç turizmi, av ve doğa turizminin yanı sıra turizmde ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı. Turizme bakış açısı ve turizmde yanlış anlaşılmalar üzerine söyleşi gerçekleştirildi.
Sunumların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü tarafından panelistlere hediye takdimi yapıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık