YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI İHALEYE ÇIKARILIYOR

Adıyaman’a yeni ve modern bir Hükümet Konağı kazandırmak amacıyla başlatılan girişim ve faaliyetler sonuç verdi.

Adıyaman 04.06.2015, 16:09 04.06.2015, 16:10 Adiyaman Cihan Haber
YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI İHALEYE ÇIKARILIYOR

Adıyaman’a yeni ve modern bir Hükümet Konağı kazandırmak amacıyla başlatılan girişim ve faaliyetler sonuç verdi.
İhalesi İl Özel İdaresince 10 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Hükümet Konağı Kompleksi, kentte dağınık halde bulunan müdürlükleri içine alacak bir kompleks olacak.
Vali Mahmut Demirtaş, yaklaşık 50 yıldır Adıyaman'a hizmet veren ve ihtiyaca karşılık veremeyen mevcut hükümet konağının yıkılarak yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdaresi Hizmet Binasının 10 Temmuz’da ihalesine çıkılacağını kaydetti.
Vali Mahmut Demirtaş, “DSİ alanında yeni Hükümet Konağı yapılması amacıyla başlattığımız çalışmalarda sona geldik. İhaleyi alacak yüklenici firma yeni hükümet binasını 1450 gün içerisinde tamamlayarak idareye teslim etmesi gerekiyor. Yeni Hükümet Konağının toplam 55 Bin metre kare alana sahip olacak. İlimize kazandıracağımız modern ve son teknolojik alt yapıya sahip yeni hükümet konağı için vatandaşlarımızın rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 5 bloktan oluşacaktır. Proje, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde tasarlanacak ve bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, kapalı oto park alanı, tören alanı ve yemekhane bulunduracaktır. Doğalgaz ısıtma sistemi ile uyumlu olacak Hükümet Konağımız tamamlandığında farklı yerlerde hizmet veren kurumlarımız tek çatı altına alınarak vatandaşlarımıza günümüz şartlarına uygun modern kamu hizmeti sunulacaktır. Ayrıca, yeni Hükümet Konağının hizmete sunulmasıyla mevcut hükümet konağı yıkılarak altı büyük bir otopark olmak üzere ilimize geniş bir meydan kazandırılmış olacaktır. Önümüzdeki ay ihalesini yapacağımız yeni Hükümet Konağının inşaat çalışmalarına çok seri bir şekilde başlayacağız. Bütün çalışmalarımızı vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yerine getiriyoruz. Her şey vatandaşımızın ihtiyacını ve yaşam kalitesini artırmak içindir. Adıyaman'ın daha güzel yerlere gelebilmesi için Milletvekillerimizin ve halkımızın desteğiyle elimizden ne geliyorsa Valilik olarak yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdare Hizmet Binasının ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık