YEŞİLAY HAFTASI KUTLANIYOR

Toplumda zararlı alışkanlıklara karşı bilinç oluşturulması amacıyla ülkemizde her yıl Mart ayının ilk haftası kutlanılan ‘Yeşilay Haftası’ Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Adıyaman 03.03.2015, 15:44 03.03.2015, 15:45 Adiyaman Cihan Haber
YEŞİLAY HAFTASI KUTLANIYOR

 Yeşilay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Yeşilay Derneği Başkanı Hakan Özöncel, Vali Mahmut Demirtaş'ın yakasına Yeşilay rozeti takarak, hafta boyunca yapacağı etkinliklerle ilgili bilgi sundu.

Kabullerinden dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür eden Yeşilay Başkanı Hakan Özöncel, “Yeşilay Haftası nedeniyle dernek olarak il genelinde gençliğin ve diğer vatandaşların madde bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesi için çeşitli eğitim çalışmaları yapıyoruz. Özellikle ‘Sağlık Nesil ve Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında gençlerimizi zararlı alışkanlıklara karşı korumak amacıyla animasyon gösterileri hazırlandı. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Gencim Geleceğim’ projesi kapsamında, 1915 Çanakkale ruhunu gençlerimize aşılamak için Mayıs ayında 80 kişilik bir gençlik kafilesini Çanakkale’ye götürerek, oraları gezdirip, o ruhu yaşatacağız. Ayrıca, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, okullarımızda hikaye, öykü, kompozisyon, resim ve şiir gibi yarışmalar düzenleyerek, çocuklarımızın dünyasında Yeşilay’ı tanıtarak merak uyandırmak istedik. Bütün bu çalışmalarla amacımız, ilimizde sağlıklı fertler ve aileler yetiştirerek, sağlıklı bir geleceğe zemin hazırlamaktır” dedi.

Yeşilay Derneği Adıyaman Şubesinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mahmut Demirtaş ise, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti, ülkemizde sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Yaptıkları çalışmalar çok kıymetli. Bu açıdan Yeşilay’ın toplum adına hayata geçireceği projelere bizler de Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık