Rektör Gönüllü’den, teröre tepki açıklaması

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, yaşanan terör saldırıları dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında teröre tepki gösterdi.

3. SAYFA- ASAYİŞ 21.08.2016, 15:27 21.08.2016, 15:28 Adiyaman Cihan Haber
Rektör Gönüllü’den, teröre tepki açıklaması

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, yaşanan terör saldırıları dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında teröre tepki gösterdi.

Rektör Gönüllü teröre lanet ettiği basın açıklamasında, “Ülkemizde 15 Temmuz hain darbe girişiminde muvaffak olamayanlar, milletimizin, hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın azmi, dirayeti, kararlılığı karşısında zillete duçar olanlar, ihanetlerini, vahşiliklerini, kötü emellerini ortaya koymaya devam etmeye çalışmaktadırlar. Bu hain çevreler, muvaffak olamayacaklarını bildikleri halde iç ve dış şer odaklarının maşası durumunda olduklarından ülkemizin huzuruna kastetmekte ve vatandaşlarımız arasında her gün daha da artan milli, manevi birlik ve beraberliğe alçak saldırılarla zarar vereceklerini, bundan da kendilerine bir pay çıkaracaklarını düşünmektedirler.

  Dışarıda düşman, içeride hain olanlar tarihin bize gösterdiği zillet tablosunun maskarasıdırlar. Tarih boyunca bizi tarih sahnesinden silmeye çalışan şer odaklarının adı değişse de planları hep bu iki merkezde toplanmıştır.

  İçimiz bir yanardağ gibi yansa da, bizi parçalamaya çalışan bu ihanetlere prim vermeyecek, devletimizin, milletimizin varlığı ve birliği için canımız pahasına mücadeleye devam edeceğiz. Adı, sanı ve unvanı ne olursa olsun bu milletin her bir aziz ferdi terörün her türlüsüne karşı alnı açık ve sarsılmaz bir sebatla karşı koyacağını göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.

  Bu münasebetle, Diyarbakır, Van, Bitlis, Elazığ ve en son Gaziantep’te polisimize, askerimize ve evlilik gibi aile müessesesinin temelinin atıldığı bir günde, savaş ortamında dahi kutsal görülüp dokunulamayacak olan bu masum birlikteliğe haince saldıranların içine düştükleri acziyeti, vahşiliği ifade etmek kelimeleri dahi aciz bırakacak bir vahşetin adıdır. Bu saldırıları lanetliyor, şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan kardeşlerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” cümlelerini kullandı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık