Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Proje Okulu’ oldu

Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Proje Okulu’ oldu

Adıyaman 15.06.2017, 16:45 15.06.2017, 16:48 Adiyaman Cihan Haber
Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Proje Okulu’ oldu

 TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman İmam Hatip Lisesinin ‘Proje Okulu’ olduğunu açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan ‘Proje Okullar’ kapsamında ülkenin dört bir yanındaki liseler arasından seçilen Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye genelinde güzide okullar arasında yerini aldı.

Daha önce Altınşehir Mahallesinde bulunan ve sadece kız öğrencilerin tercih edebildiği TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Proje İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştü. 2017-2018 Eğitim öğretim yılından itibaren Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek öğrencilerin tercih edebileceği Proje İmam Hatip Fen Lisesi kapsamında öğrenci alımına başlanacak. Bundan sonra Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulayarak eğitim öğretime devam edecek.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, her türlü fiziki imkana sahip olan bu okullarda yetişen öğrencilerin Türkiye’nin geleceğine yön verecek nesiller olacağını belirterek, “Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde, 22 dersliğin yanı sıra kütüphane, 160 kişilik konferans salonu, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları ve tarih-coğrafya, resim, müzik, bilişim teknolojileri sınıfları ile 144 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve okula ait kapalı spor salonu da bulunmaktadır.

Eğitimci kadrolarının uzman öğretmenler arasından seçildiği bu seçkin okullarda eğitim ve öğretim hayatını sürdürecek olan çocuklarımız, hiç şüphesi ileride hepimizin birer iftihar namzedidir. ‘Proje Okullar’ kapsamında yer alan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesinin şimdiden ilimize ve sevgili öğrencilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık