Kahta Seyir Tepesi hizmete açıldı

Kahta Seyir Tepesi hizmete açıldı

Adıyaman 31.03.2017, 14:37 31.03.2017, 14:48 Adiyaman Cihan Haber
Kahta Seyir Tepesi hizmete açıldı
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 30 dönüm üzerine kurulu Seyir Tepesinin açılışını gerçekleştirdi. 

Kahta Barajı civarındaki seyir tepesinin açılış törenine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kurum amirleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kahta Kaymakamlığı ve ilçe belediyesi tarafından 30 dönüm arazi üzerine kurulan içerisinde 8 teras, amfi tiyatro, yürüyüş alanları ile bisiklet yollarının olduğu seyir tepesinin ilçenin akciğeri konumuna gelmesi hedefleniyor.

Program, seyir tepesinin açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar seyir tepesini inceleyerek konuşmaların yapılacağı amfi tiyatro alanına geçti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Uzun zamandır Kahtalı hemşehrilerimizin dinlenebileceği, nefes alabileceği, huzur içerisinde piknik yapabileceği bir alan yok idi. Piknik yapabilmek için uzak mesafelerdeki alanlara gitmek zorunda kalıyorlardı. Piknik yapabilmek için artık uzak mesafelere gitmelerine gerek kalmadı. Türkülere, şiirlere konu olan Kahta’mızın su sorununu 15 gün içerisinde çözeceğiz. Boru döşeme işlemleri bu Nisan ayının 15’inde bitecek. Arıtma tesisimizde bittiğinde Kahta’ya saniyede 470 litre su akacak. Kahta’da yapılmayan yaklaşık 80 sokağımız kaldı. Onları da kısa sürede bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Projenin Kahta ilçesine hayırlı olmasını dileyen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise “TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın’ın girişimleri sonucu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan 30 dönüm araziyi kiraladık. Mesire alanımızda kaymakamlığın ve belediyenin personelleri çok sıkı bir şekilde çalıştı. Mesire alanımızda, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, çocuk parkaları, kondisyon aletleri, doğal açık amfiler ile birlikte tiyatromuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca seyir tepemizde 2 adet seyir terası yaptık. Hemşehrilerimizin gelip piknik yapabilmeleri amacıyla da 8 adet kamelya yaptık. Kahta’mızı layık olduğu güzelliklere kavuşturacağız” dedi. 

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise “Asıl olan hizmet üretmektir. Asıl olan eser siyaseti yapmaktır. Bu milletin faydasına olabilecek hayırlı işler yapabilmektir. Bu millete tepeden bakan değil, efendilik yapan değil bu millete hizmetkar olabilmektir. Eğer hizmet edebiliyorsak, eğer sizlerin hayır duasını alabiliyorsak sizlerle birlikte Kahta’mızın, Adıyaman’ımızın, ülkemizin kalkınmasında emek veriyorsak, gayret gösteriyorsak ve bu noktada bir nebzede olsa katkımız oluyorsa ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık