CHP’NİN SEÇİM BEYANNAMESİNE ‘BOŞ VAAT’ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP’nin seçim beyannamesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar boş vaatlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Adıyaman 21.04.2015, 15:10 21.04.2015, 15:11 Adiyaman Cihan Haber
CHP’NİN SEÇİM BEYANNAMESİNE ‘BOŞ VAAT’ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP’nin seçim beyannamesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar boş vaatlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.
Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP’nin seçim beyannamesi için, "Bekara boşanmak kolaydır" değerlendirmesinde bulundu.
Aydın, gazetecilerin CHP’nin seçim beyannamesiyle ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:
"Sırtında yumurta küfesi taşımayanların boş vaatlerle halkı kandırmaya çalıştıklarını gördük. Daha önceki dönemlerde de hatırlayın, iki anahtar vaat edenler oldu ama milletin elindeki anahtarları aldılar. Dolayısıyla bekara boşamak çok kolaydır derler. Çok önemli bir tabirdir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu aslında hesap uzmanı olarak biliyorduk ama hesaptan anladığı da yok. Siz bir şey yaparken bunun kaynağını göstermek zorundasınız, neyle yapacaksınız? Biz yeni petroller, yeni madenler mi bulduk, yok. Gökten altın da yağmadı. Nasıl yaptık? Öncelikle hortumları kestik. O paralar bir yerlere peşkeş çekiliyordu. İkincisi o faizleri düşürdük. Eskiden 100 liranın 85 lirası faize, 15 lirası yatırıma dönüşüyordu, şimdi tam tersi. 100 liralık verginin 15 lirası faize gidiyor, 85 lirası yatırıma dönüşüyor. Şimdi Kılıçdaroğlu gözünü hazinedeki paraya dikmiş. Hazinede 27 buçuk milyar Dolarlık bir para vardı, şimdi bu 120-130 milyar Dolarlara çıktı. İşte Allah muhafaza bunlar gelirse durum vahim. Bunların milleti nasıl 70 kuruşluk sente mecbur ettiklerini çok iyi gördük. Bunların milleti nasıl IMF’ye mecbur ettiklerini, 500 milyon lira alabilmek için, IMF’nin kapılarında kırk takla atardık. Bize vermezlerdi. Türkiye’ye olan güven kaybolmuştu."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesindeki vaatlerinin kaynağını açıklayamadığını söyleyen Aydın, “Kılıçdaoğlu, ‘biz sosyal bir devletiz’ dediğimizde, sosyal yardımları arttırdığımızda, fakirimize fukaramıza, garip gurebamıza baktığımızda, kömür dağıttığımızda da bize adete ‘halka dilenci muamelesi yapıyorsunuz’ diyordu. Kılıçdaroğlu şimdi kalkıp bol keseden dağıtıyor. Nerede toplayacaksın, nereden bulacaksın, neye göre dağıtacaksın" ifadelerini kullandı.
CHP’nin iktidar bir yana, ana muhalefet olamama endişesi yaşadığını kaydeden Ahmet Aydın, “Kılıçdaroğlu iktidar olamayacağını biliyor. Zaten iktidara talip değil. Bu milletin de onu iktidar yapmayacağını çok net biliyor. Kılıçdaroğlu şu anda iktidarı da bırakın, ana muhalefeti koruyabilir miyim derdinde, endişesinde. Bu gidişle CHP ana muhalefeti bile koruyamayacak. Türkiye’yi o mazot kuyruklarından, benzin, yağ, şeker kuyruklarından hatırlayın. Bunlar hep CHP iktidarında oldu. Türkiye’yi yokluğa mahkum ettiler ve bir daha bu millet çok partili sisteme geçtikten sonra CHP’yi iktidara taşımadı, taşımayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (2)
Gazi 9 yıl önce
Acaba millet vekillerimiz ne yapmışlar
Gazi 9 yıl önce
acaba şimdiye kadar adıyaman millet vekilleri ne yapmış torpillerden başka
13
açık