11 Ay 4 Gün Sonra Saldırdılar

11 Ay 4 Gün Sonra Saldırdılar

ÖZEL HABER 26.06.2016, 15:25 26.06.2016, 19:08 Adiyaman Cihan Haber
11 Ay 4 Gün Sonra Saldırdılar

 Adıyaman’ın Kömür Beldesi yakınların 20 Temmuz 2015 yılında terör örgütü PKK mensupları tarafından yapılan saldırıda Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit olurken 2 asker de yaralanmıştı. Yaşanan olayın 11 Ay 4 gün sonra tekrardan yapılan saldırı da 1 asker daha şehit oldu.
Adıyaman’da, 20 Temmuz 2015 tarihinde Kömür Beldesi yakınlarında 1 başçavuş şehit olmuş 2 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştı. 24 Haziran 2016 tarihinde ise, yine kömür beldesi yakınlarında çıkan çatışmada Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'da baraj inşaatına saldıran PKK'lı teröristleri yakalamak için arazide arama tarama faaliyeti yürüten jandarma ekiplerine terör örgütü üyeleri tarafından 20 Temmuz 2015 tarihinde taciz ateşi açıldı. Meydana gelen çatışmada 1 başçavuş şehit olurken, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandı.
Arama tarama faaliyetlerini Kömür Beldesi Kürk ve Derinsu mevkiinde yürüten jandarma ekiplerine, terör örgütü PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahla taciz ateşinde bulunuldu. Jandarma saldırıya anında karşılık verdi. Jandarma ile teröristler arasında çıkan çatışma sonrasında bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Çok sayıda jandarma özel hareket timi, 6 kişi oldukları belirlenen teröristlerin peşine düştü. Çıkan çatışmada 1 başçavuşun şehit olduğu, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandı.

 2. Saldırı İlk Olaydan 11 Ay 4 Gün Sonra Yapıldı

  İkinci saldırı ilk olaydan 11 Ay 4 gün sonra yani 24 Haziran 2016 tarihinde Adıyaman'ın Boğazözü Köyü yakınlarında askeri araca teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan 1 asker kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Adıyaman'da Kömür Belde Jandarma Karakolu’na erzak götüren askeri araç, Boğazözü mevkiinde teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketli saldırısına uğramış, saldırıda askeri aracın sürücüsü Jandarma Er Mücahit Şimşek (21) ağır yaralanmıştı. Kahramanmaraş Göksu doğumlu olan Şimşek, kaldırıldığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit düştü. 

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık