Mağdur Etme Rezilliği Devam Ediyor

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Adıyaman’ın ilçelerinde faaliyet gösteren devlet hastanelerinde şirket elamanı (Taşeron) olarak çalışan 130 sağlık çalışanının mağdur edilme rezaleti devam ediyor.

ÖZEL HABER 24.11.2015, 13:09 24.11.2015, 13:12 Adiyaman Cihan Haber
Mağdur Etme Rezilliği Devam Ediyor

  Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Adıyaman’ın ilçelerinde faaliyet gösteren devlet hastanelerinde şirket elemanı (taşeron) olarak çalışan 130 sağlık çalışanı bugün 25 Kasım 2015 tarihi olmasına rağmen hak ettikleri maaşlarını alamamalarının mağduriyetlerini yaşarken, konuyla alakalı olarak herhangi bir yetkiliden bir açıklamanın gelmemesi ise, Taşeron işlerin ne kadar ezildiği ve mağdur bırakıldığı gözler önüne seriyor.

  Hastanelerde şirket elemanı olarak çalışan 130 sağlık çalışanın bağlı oldukları şirketin iddiaya göre, şirketin devleti olan vergi borcundan dolayı maaş ödemesi yapamadığı belirtiliyor.

  Zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarının hak ettikleri paralarını alamamaları ciddi anlamda mağdur oldukları gözler önünde yer alınırken, şirket yetkililerinin ve ya ilin önde gelenlerin bu konuyla alakalı herhangi bir çalışma ve ya bir açıklamada bulunmaması ise, Adıyaman’ın sahipsiz bir memleket olduğu bir daha kanıtlanmış durumda yer alıyor.

 

ŞİRKETİN VERGİ BORCU VAR DİYE ÇALIŞAN NEDEN MAĞDUR BIRAKILIYOR

İddiaya göre, 130 sağlık çalışanının bağlı olduğu şirketin vergi borcunun bulunmasından dolayı sağlık çalışanı olan 130 kişinin bugün 24 Kasım 2015 tarihi olmasına rağmen mağdur bırakılmaları anlaşılmış değildir. Şirketin vergi borcunun bulunmasının hiç kimseye mal edilmemesi canla başla çalışarak hak ettikleri maaşlarının 130 sağlık çalışanına biran önce verilmesi gerekmektedir. Şirketin vergi borcunun olması kimseyi alakadar etmediği gibi mağdur bırakılan 24 Kasım 2015 tarihine kadar maaşlarını bekleyen 130 sağlık çalışanını da hiçbir şekilde alakadar etmemektedir.

  130 Sağlık çalışanın mağdur edilme rezaleti devam ederken, bizler Adıyaman Cihan Haber Sitesi olarak soruyoruz; 130 sağlık çalışanının bağlı olduğu şirketin iddiaya göre vergi borcunun olmamasından dolayı çalışan sağlık çalışanlarının maaşlarını vermemesi ne kadar yasaldır.

2. çok para kazandığı zaman işçilerinde maaşlarında yükselme yapıyor mu ki borcu çıktığında da, işçilerinin parasını vermiyor.

3. sağlık çalışanlarının bankalarda çektiği kredi ve ya farklı yerlerde taksitle yaptığı alışveriş ödemelerini yapamadıkları için taksitlerine gelen faizleri şirket karşılayabilecekmi?

4. Biz tarafsız ve haklıdan yanda olan bir medya kuruluşu olarak, mağdur edilen ve bırakılan herkesin yanında olduğumuzu bu sağlık çalışanlarının mağduriyet rezillik sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini, kısa bir süre içerisinde çözülmemesi takdirinde 130 sağlık çalışanın bağlı olduğu şirketin isminin ve yönetim kurulu başkanının isminin büyük harflerle paylaşılacağı bir sonraki haberler de yer alacağı belirtmek isteriz.

5. Hangi devirde yaşıyoruz ki, sizler hayat kurtarmak için canla başla devletin hastanelerinde taşeron olarak çalışan sağlık çalışanlarının maaşlarını 24 Kasın 2015 tarihi olmasına rağmen vermiyorsunuz.

6. Sağda solda gezere taşeron işçiler derneği veya platformu başkanıyız diye hava atan adamlar taşeron sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini bildiğiniz halde koltuklarınıza yapışarak sesinizi çıkartmamanız ne kadar etik bir durum..?

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (2)
Isimsiz 8 yıl önce
Ben bu şirketi biliyorum. Bizimde maaslari odemedi...
isimsiz 8 yıl önce
bemde bekliyorum ödenmedi geç yatıyor maaşlar farkı da vermiyorlar sözde kadro vardı ses çıkmadı mağdur ediliyoruz iste
13
açık