Vicdansız Anne Bakın Ne Yapıyor

Adıyaman'da, vicdansız bir annenin çocuğunu acındırarak çocuğunun sırtından para kazanması dikkatlerden kaçmazken, vatandaşların tepkisine neden oldu.

ÖZEL HABER 28.06.2015, 11:40 28.06.2015, 11:43 Adiyaman Cihan Haber
Vicdansız Anne Bakın Ne Yapıyor

Adıyaman'da, vicdansız bir annenin çocuğunu acındırarak çocuğunun sırtından para kazanması dikkatlerden kaçmazken, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Adıyaman’da, anne bir dilenci kaldırım üzerinde duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para toplarken, 1-2 yaşlarında olan çocuğu ise, kaldırım üzerinde bir sağa bir sola emekleyip duruyor.

  Adıyaman’da, Türk ve Suriyeli dilenci her geçen gün artış gösterirken, henüz 1-2 yaşlarında olan oğluyla beraber vatandaşlardan para dilenen kadının dilencilik olayına çocuğunu da alet etmesi dikkatlerden kaçmıyor. Kendisi kaldırım üzerinde dilenirken, henüz küçücük çocuğu ise, kaldırım üzerinde bir sağa bir sola emekleyerek gidip geliyor. Çocuğunu ve kendisini acındırarak vatandaşların duygularıyla oynayan kadın dilenci, kaldırım üzerinde emekleyerek gezinen çocuğuna bakan vatandaşları gören anne dilenci, “ Bakın yazık yardım edin sevinsin çocuk” sözlerini de kullanmayı unutmuyor. Bazen annesinden emekleyerek uzaklaşan çocuğu kaldırımı kullanan vatandaşlar kucaklayarak annesine getirirken, bir süre sonra anne dilenci para kazanmak için tekrardan çocuğunu kaldırıma bırakarak çocuğunu ve kendisini acındırarak para kazanmak için yapmadığı bir birinden farklı acındırma oyunları kalmıyor. Dilenci kadına vicdansız anne diyerek konuşan vatandaşlar; “ Bunlar annemi Allah aşkına. Bir dakikalık zevk uğruna çocuk yapıyorlar sonrada alıp böyle acındıracak hale getirtip milletin duygularıyla oynuyorlar. Yazık günah ya, bu çocuğun ne günahı var. Artık kimin gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olup olmadığını anlamıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi insanlara da numara yapıyor demeye başladık bu tür kişiler yüzünden. Bu kadına anne demekten utanıyoruz. Allah yanlarına bırakmaz inşallah bu durumu bu çocuğun halini. Suç sadece bu tür kişilerde de değil. Suç, ilgili yetkililerin bu tür insanlara bu konuda göz açtırması.   

  Adıyaman Valiliği, emniyet, belediye gibi ve daha sayamadığımız başka kurumlar el ele verse inanın çözülmeyecek hiçbir şey kalmaz. Ama ne yazık ki, bir kurumu arıyoruz, o bizim işimiz değil, başka kurumun ilgilendiğini söylüyor, söyledikleri kurumu arıyoruz o da başkasına sevk ediyor. Anlam veremiyoruz açıkçası bu iş kimin işi ve bu konularla kim ilgileniyor. Ama Adıyaman’a yakışacak bir konu değil yakışan bir manzara değil. Biz yetkililerin bu tür konulara artık el atmasını ciddi anlamda istiyoruz. Her kaldırım, her sokak, her cadde ve her trafik lambasında dilencilerle karşılaşmaktan inanın bıktık usandık” şeklinde konuşarak duruma tepki gösterdiler.

Yorumlar (1)
bilal sevim 9 yıl önce
Bunlar tam bir vicdansiz bunlara para vermek haram dır .bunların dinlenmesi haramdır zaten.
13
açık