Adıyaman Sağlık Alanında Hem Fiziki Hemde Mali Olarak Büyüyor

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman’ın sağlık alanında hem mali hem de fiziki olarak hızla büyüdüğüne dikkat çekti.

SAĞLIK 24.03.2016, 16:59 24.03.2016, 17:00 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman Sağlık Alanında Hem Fiziki Hemde Mali Olarak Büyüyor

 Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman’ın sağlık alanında hem mali hem de fiziki olarak hızla büyüdüğüne dikkat çekti. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Finansal Analiz Daire Başkanlığı’nın, Finansal Risk Değerlendirmesinde, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, net borcun aylık ortalama tahakkuk gelirine oranında kurum değerini 2.00’den 1.59’a düşürdü. Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Türkiye’deki tüm genel sekreterlikler arasında mali hizmetler olarak, Türkiye’nin en iyi performans gösteren genel sekreterliklerinden birisi oldu.

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman’ın sağlık alanında fiziki ve mali olarak büyüdüğünü kaydederek, “Genel Sekreterliğimize bağlı tüm sağlık tesislerinin Türkiye’deki kendi rollerindeki tesislerle kıyaslanması neticesinde elde edilen bu başarının, merkez ve ilçelerdeki yoğun altyapı çalışmaları, hastane taşınmaları, fiziksel düzenlemeler, tıbbi donanım ve teçhizat yatırımlarına rağmen gerçekleşmesi, bu başarının kıymetini daha da arttırmaktadır. Bilindiği üzere 2015 yılında hem merkez hem de ilçelerde, sağlık hizmetlerinin daha çeşitli, daha yaygın ve daha kaliteli verilebilmesi adına birçok çalışma yürütülmüştür. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 400 yataklı olarak bilinen yeni hizmet binasının yanı sıra Kadın Doğum ve Çocuk Hizmet Binası olarak hizmet verecek 2 ayrı hastaneye taşınmıştır. Bu taşınmalar öncesindeki hazırlık sürecinde sadece fiziksel değişiklikler değil, milyonlarca liraya mal olan yeni tıbbi cihazlar ve donanımlar alınmıştır. Ayrıca 82.Yıl Hizmet Binası, poliklinik hizmetlerine ek olarak TRSM, KETEM gibi birimlerin hizmet vermeye başladığı bir semt Polikliniği hüviyetine kavuşturulmuştur. Gölbaşı Devlet Hastanemiz de 3 etaptan oluşan hastanenin birinci etabının bitmesini müteakip yeni hizmet binasına kısmi olarak taşınmıştır. Sincik Devlet Hastanesi de yakın bir süre zarfında taşınacaktır. Buna ek olarak Kahta, Göçeri, Gerger, Çelikhan ve Besni Devlet Hastanelerinde de yoğun altyapı çalışmaları, en üst seviyede fiziksel ve donanımsal iyileştirmeler gerçekleştirilmiş olup bir kısım çalışmalar da halen devam etmektedir.

İl genelinde, bahsi geçen çalışmalar için harcanan ciddi mali kaynaklara rağmen finansal risk analizinde kullanılan parametrelerin tümü göz önünde bulundurularak yapılan Türkiye çapındaki değerlendirmede, mali hizmetler olarak, Genel Sekreterliğimizin elde ettiği bu önemli başarısının her kademesinde büyük destek ve katkıları olan Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık