Başkan Binzet, açtı ağzını yumdu gözünü

Başkan Binzet, yöneticilerin gerekli önlemler almadığını ve Adıyaman'da insan sağlığına önem verilmediğini söyleyerek sert açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 02.09.2020, 16:26 02.09.2020, 16:54 Cihan
Başkan Binzet, açtı ağzını yumdu gözünü

Korona sürecinin yönetilmediğini ve insan hayatına değer verilmediğini belirten Başkan Burak Binzet, “Hastanelerin kapasitesinin dolduğuna dair her gün yeni söylentiler çıkıyor. Ayrıca sağlık çalışanlarının da istifası söz konusu oluyor.  İlimizde de çok sayıda vaka olduğunu biliyoruz.  Peki ilimizdeki hasta sayısı, yatan pozitifli hasta sayısı, vefat eden sayısı neden şeffaf bir şekilde açıklanmıyor? Biz biliyoruz ki hastanede servisler dolmak üzere. Zaten bunu günde beş kez her ezandan sonra müezzin de hastanelerimiz doluluk oranlarına ulaşmak üzere şeklinde bangır bangır ilan ediyor. Hastane, adı üzerinde 400 yataklı. O zaman 300 hasta mı yatıyor Covid-19’dan.  Yoğun bakımlarda durum nedir, çocuk hastanesinde hasta var mıdır, ilçe hastanelerinin durumu nedir? Ben söyleyeyim, durum çok fena. Korona odalarına ek yataklar atılıyor, yoğun bakımlar dolu. Peki Mart ayından bu yana yani neredeyse 6 aydan beri ne gibi tedbirler alındı. Bizi ya da halkı bilgilendirmeyecekseniz bari müezzin beye durumu söyleyin. En azından o sizden daha şeffaf.

 
Pandemi hastanesi kuruldu mu, hayır. İlin tek hastanesi hem rutin hizmet veriyor hem de pandemi'ye. Yani sağlam giren korona kapıp çıkar oradan. Peki 82. Yıl Devlet Hastanesini bu zaman içerisinde neden pandemi hastanesine dönüştürmediler? Ya da özel hastanelerden birini kiralayıp neden pandemi hastanesi yapmadılar? Neden biliyor musunuz? Çünkü ilin sağlık yöneticileri basiretsiz de ondan. Çünkü ilin sağlık yöneticileri planlamadan uzak da ondan. Çünkü ilin sağlık yöneticilerinin bilimsel verilere saygıları yok da ondan. Olsaydı bilim ışığında hareket ederlerdi. Acaba 82. Yıl hastanesindeki makam odaları pandemi polikliniği olacak diye mi geri duruyorlar. İki tane maske vermeyle çalışan sağlık korunmaz efendiler!”

  Bir diğer husus ise vicdanları derinden yaralar tarzda. Başta hastanedeki sağlık çalışanları olmak üzere tüm sağlık çalışanları tükenmişliğin eşiğinde. Salgının başladığı ilk günlerde balkonlardan alkışlanan sağlık çalışanları hastane köşelerinde unutuldu. Sağlık çalışanları birer ikişer hasta oluyorlar. Sağlık çalışanlarına verilmeyen ya da kuşa dönmüş ek ödemeleri söylemeye bile gerek yok. Ancak hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hasta bakan hizmetlilerimiz, sağlık teknisyenlerimiz unutuldu ve yoğun bir biçimde aralıksız çalışıyorlar. Hastanede çalışan çok sayıda kişi korona oldu. Geçen günlerde iki göğüs hastalıkları uzmanı ve bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı istifa etti. Birçok hekim ve sağlık çalışanları da istifanın eşiğindeler. Bir hekimin oğlu olarak yazıyorum ve biliyorum ki, bir doktoru istifaya sürükleyecek en önemli etken duyarsız yöneticilerdir. Net bir şekilde söyleyebilirim ki ne hasta sayısının fazlalığı ne de hekim ve sağlık çalışanlarının hak ettiği ücretleri alamaması değil.

Vatandaşlar kan merkezinde, ultrason ve tomografi kuyruğunda, acil servis içinde, heyet odalarında üst üste ve bu konuda bir planlama bile yok.

İL HIFZISSIHHA KURULUNDA HERKES VAR AMA SAĞLIK ÇALIŞANI YOK
Bir sözümüz de il hıfzıssıhha kuruluna. Bu kurulda tarım müdürü var, il özel idaresi genel sekreteri var, milli eğitim müdürü var, çevre ve şehircilik müdürü var ama mesela sahanın tam içinde, cephenin tam önünde olan göğüs hastalıkları uzmanı, anestezi uzmanı, mikrobiyolog, radyolog ya da enfeksiyon hastalıkları uzmanı yok. Herhalde sayın tarım müdürüne ayvaların çiçek açma zamanı, şehircilik müdürüne de inşaatlardaki birim maliyet planı sorulacak” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (1)
Sude Nur aksoy 4 yıl önce
Hastanelerde hiç özenli bir tedbir alınmamış butun hastalar aynı yerde ınsan rahardılıgı oluyor hastaneye gidemiyor kımse ilgilenmiş adam akılı bilgi veren yok hep yarım saat sonra Bı saat sonra dıyıp başlarından gönderiyorlar covidlı hastalarla aynı yerdesin bulasucı Bı hastalık ama kımse onemsemı
13
açık