Sülük Tedavisi Alternatif Tıp Değil

Sülük tedavisinin alternatif tıp yöntemi olmadığını tamamen tıbbi tedavi yöntemi olduğunu belirten Dr. Hakan Korkmaz, sülüğün birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyledi.

SAĞLIK 23.01.2016, 20:12 23.01.2016, 20:14 Adiyaman Cihan Haber
Sülük Tedavisi Alternatif Tıp Değil
Sülük tedavisinin alternatif tıp yöntemi olmadığını tamamen tıbbi tedavi yöntemi olduğunu belirten Dr. Hakan Korkmaz, sülüğün birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyledi.
  Adıyaman’da yeni açılan bir sağlık merkezinde sülük tedavisi yapılmaya başlandı. Sülük tedavisi hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Hakan Korkmaz, sülük tedavisinin kalp krizi geçirmiş ve geçirme riski olanlar, kalp krizinden korunmak isteyen hastalar, damar tıkanıklıkları, sigarayla ilişkili burger hastalığında, migren hastalığında, kolesterolü düşürmede, sinüzit hastalığında çok etkili olduğunu vurguladı.
  Dr. Hakan Korkmaz açıklamasında, “12 yıldan beri sülükle ilgileniyorum. Bu tedavi yöntemi 2 asırdır beni uygulanıyor. İnsan tıbbı ile ilgilenen doktorlar, sülüğün salyasındaki bioaktif maddeleri ayrıştırmaya başlıyorlar. Şuana kadar 147 adet madde belirlendi ama 12 tanesinin daha belirlenmekte olduğu tahmin ediliyor. Birinci Dünya Savaşı’yla insan tıbbına giriyor. Çeşitli ülkelerde sülük enstitüsü bulunuyor. Salyasında ilk bioaktif madde hirudindir. Bu kanın akışkanlığını arttıran bir maddedir. Pıhtılaşmayı önleyen, pıhtılaşan kanı eriten bir maddedir. İlk keşfedilen maddedir. Ardından diğer maddeler keşfediliyor.
  Bu hayvanın kendi metopolizmasından attığı salya, bizim için şifa olan bir maddedir. Biz bunu insanı ısırttığımızda, o insanın kalp damarında bir pıhtı yok ise yeni pıhtıların önlenmesine, pıhtı varsa ise o pıhtıların erimesine yardımcı olduğu bilimsel bir gerçektir. Yani sülük tedavisi alternatif tıp yöntemi değil, sülük tedavisi tamamen bir tıbbi tedavi yöntemidir. Birçok ülkede sağlık bakanlığı tarafından teşvik edilmiş, tedavisi kontrol altına alınmış, tıp fakültelerinde eğitim olarak derslerde yer almıştır. Bizde resmi olarak değil, gayri resmi ilgilenen hocalarımız var. Sülüğün en önemli kullanım alanı kalp damar sistemi hastalıklarıdır.   Migrende altın standart ödülü almış bir tedavi yöntemidir. Migren nedeni bilinmeyen bir hastalıktır ama sülük tedavi edebiliyor. Sülüğün yan etkisi, dere yatağına el ayak sokularak yapılırsa, alromonas enfeksiyonuna yakalanabilir. Sağlıklı bir ortamda tedavi uygulanırsa bu enfeksiyonun görülme olasılığı binde 3’dür. Beş yaşının üzerinde ki her kes sülük tedavisi yaptırabilir. Gebeler yaptıramaz. Sülüğün, diğer kan sulandırıcı ilaçlara üstünlüğü hangi dozda uygularsanız uygulayın spondan kanama sıfırdır” diye konuştu. 
  İşletme sahiplerinden Mustafa Aslan ise, sağlıksız ortamlarda gelişi güzel sülük tedavisinin yanlış olduğunu belirterek, “Sülüğün istediği yerden değil de, istenilen yerden tutunması gerekir. Sağlıksız yerlerde bu tedavinin uygulanması doğru değildir. Tedaviye yönelik olması gerekir. Sadece kan emmekle bu iş olmuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık