YILIN HEMŞİRESİ ASUMAN DEMİR SEÇİLDİ

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Necdet İrfan Tokur, yılın hemşiresi seçilen Asuman Demir ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

SAĞLIK 07.05.2015, 16:28 07.05.2015, 16:52 Adiyaman Cihan Haber
YILIN HEMŞİRESİ ASUMAN DEMİR SEÇİLDİ

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Necdet İrfan Tokur,  yılın hemşiresi seçilen Asuman Demir ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

  Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Necdet İrfan Tokur,  yapmış olduğu basın açıklamasında; “Bir sağlık çalışanı olan hemşirelerin, günden güne artarak devam eden iş yükleri, ülke gerçeklerine göre özlük ve mali haklarındaki kayıplar, maruz kaldıkları şiddet olayları bu sene de hemşirelerin gündemini fazlasıyla işgal etmektedir. Hemşirelerin özlük haklarına baktığımızda ise, 8 Mart 2007 tarihinde çıkan hemşirelik yönetmeliğinin bu gün fiilen uygulanmadığını görüyoruz. Mevcut yönetmelik halen yürürlüktedir. Hemşirelerimizin çok istediği branşlaşma yeterince hayata geçirilmemiştir. Hizmet içi eğitimler ve sertifika programları yetersiz kalmaktadır. Kreş hizmeti gibi hemşirelerimizin sosyal ve aile hayatlarına katkı sağlayacak, çalışma hayatının bu alanlara etkilerini azaltacak düzenlemeler için tabir caizse hiç kimse kılını kıpırdatmamaktadır. Bize göre her hemşire arkadaşımız yılın hemşiresi her ebe arkadaşımız yılın ebesidir. Çok zor koşullar altında hizmet üreten hemşire ve ebe arkadaşlarımız bizim gönlümüzde yılın hemşiresi olmayı çoktan hak etmişlerdir. Her hemşire bu unvana layıktır. Bizim beklentimiz göstermelik kutlamalar yerine hemşireler haftasında sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması adına çalışmalar yapılmasıdır.  

  Türk Sağlık-Sen Adıyaman şubesi olarak yılın hemşiresi seçilen Asuman Demir’i tebrik eder,  bu seçimlerinden dolayı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi idarecilerine teşekkür ederiz. Bu çalışmalarından dolayı herkese teşekkür eder saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık