AK PARTİ SAMSAT İLÇE SEÇİM KARARGAHININ AÇILIŞI YAPILDI

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde AK Parti Seçim Karargahının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

SİYASET 27.04.2015, 12:12 27.04.2015, 12:14 Adiyaman Cihan Haber
AK PARTİ SAMSAT İLÇE SEÇİM KARARGAHININ AÇILIŞI YAPILDI

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde AK Parti Seçim Karargahının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.
Açış konuşmasını yapan Samsat AK Parti ilçe Başkanı Hasan Erdem, “Bu seçimin çok önemli olduğunu biliyoruz. 7 Haziran seçimleri için bunu kendimiz için, çocuklarımız için, tüm Dünya mazlumlarının umudu olan Ak Parti için Samsat’ta sandıkları Ak Parti oyuyla dolduracağız. Allah'ın izniyle 5 milletvekilimizi Ankara’ya yollayacağız. Bu vesileyle açılışını yapmış olduğumuz karargahımızın partimize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, bugün bizlerle birlikte olan bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
14 yıldır aktif siyasetin içerisinde olduğunu ve her seçimde Samsat seçmeninin kendilerini bağırlarına bastığını belirten AK parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bu mübarek beldenin bu güzel insanları her seçimde başımız dik bir şekilde bizleri Ankara’ya uğurladı. Allah razı olsun, Allah emeğinizi ve emeklerimizi boşa çıkarmasın. Hizmette de daim eylesin ve bu seçimde de 5-0 olsun İnşallah. Ben ve diğer aday arkadaşlarımızın konuştuğu konulardaki sıkıntıları birçoğunuz yaşadınız ve bizden daha iyi biliyorsunuz. Hor görüldünüz, yok sayıldınız, inançlarınız, kültürünüz, dininiz maalesef hiçe sayıldı. Ötekileştirildiniz, ayrıştırıldınız ve bölge olarak hep birlikte buna maruz kaldık. Bizler inanıyoruz dedik ama inançlarımızı ne derece yaşaya bildik. Birilerinin bize bahşettiği ölçüde yaşayabildik. Allah’ın emirlerini, Kur’an-ı Kerimin emirlerini birilerinin bize çerçevelettiği şekilde yaşayabildik. Allah’ın verdiği ana dilimizi konuşamadık. Dışarıda kürtce konuşmaya korkuyorduk, böyle bir dil yoktu, böyle bir etkin yapı yoktu ve olamazdı. Onlar ne derse siz onu yapmak zorundaydınız. Şalvarınızla ve şapkanızla Ankara’nın Ulus’una giremezdiniz. Vatanı, bayrağı, namusu, inancı ve istiklal mücadelesi veren bu millet hor görüldü. Yeni bir millet oluşturmaya çalıştılar, onlar neye inanıyorlarsa sizi de ona inandırmaya çalıştılar. Onlara göre devlet için millet lazımdı. Ama yeni Türkiye’de diyoruz hayır artık. Millet asıldır, insan siyasetin de, hizmetinde merkezinde olmak zorundadır. İnsan hangi dili konuşsa konuşsun, hangi dine mensup olursa olsun birinci sınıf vatandaştır ve benim insanımdır. Ve ben devlet olarak o insana hizmet etmek, hizmetkar olmakla mükellefim. Devlet bu millet için vardır. İşte yeni Türkiye dediğimiz şey bu artık. Artık her şey bu millet için, mazlumlar, mağdurlar içindir her şey. Bizim siyasetimizin amacı bu coğrafyanın selameti, dökülen kanların, yaşanan acıların son bulmasıdır” dedi.
AK Parti hükümetinin iktidara gelmesinin ardından hortumların kesilmesiyle birlikte Türkiye geneli olduğu gibi Adıyaman’da, Samsat’ta yatırımların artarak devam ettiğini belirten Aydın, “Bizler bu yatırımları yaparken, biz bunun önünü nasıl keseriz diye hesaplar var ortada. Milletin iradesine ipotek koyanlar bu milleti nasıl idare ederizin hesabını yapıyorlar. Bütün şer şebekelerle birlikte, bütün paralel yapılarla birlikte ve muhalefetle birlikte milletin iradesine engel olmaya çalışıyorlar. Geçmişte yaptılar, rahmetli Menderes’i astılar, rahmetli Özal’ı zehirlediler ve rahmetli Erbakan’ı çatlattılar. Ama bu millet şunu dedi, Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmedik, hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun ve AK Parti iktidarının arkasında olmaya devam edeceğiz, yedirmedik ve yedirmeyeceğiz dediler. Bu bilinçle, sandıklara yansıyan bu destekle halkımız artık kendi kendini yönetmeye başladı. Samsat Sahabe ile şereflenmiş güzel bir ilçemiz. Dolayısıyla Samsat’a hizmet etmek, Samsat’a hizmetkar olmak bizler içinde bir onurdur. Rabbim bizleri sizlere karşı mahcup etmesin. Samsat’ın çok ciddi içme suyu problemi vardı ve Allah’a şükürler olsun o çözüldü. İlçede sulama pompaj istasyonun birinci kısmını bitirmiştik. Elektrik maliyetinden dolayı çiftçimiz yeterince kullanamadı o nedenle konuyu Kalkınma Bakanlığımızla, Enerji Bakanlığımızla, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla ve Tarım Bakanlığımızla görüştük. Yapılan toplantılar neticesinde Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan güneş panelini Samsat ilçemize kuracağız. İhalesini hallettik ve bu proje sayesinde sıfır elektrik maliyetiyle Samsat ilçesini ovalarıyla birlikte sulayacağız. Aynı şekilde ikinci kısım pompaj istasyonumuzun da çalışmasını başlattık. Samsat hastanesinin ihalesi yapılacak ve en kısa zamanda modern bir hastane binası kazandırmış olacağız. Saffan-Bin Muattal hakikaten mübarek bir zat Adıyaman olarak bundan çok iyi istifade etmemiz lazım. O nedenle Sahabe Projesini geliştiriyoruz. Projemiz tamamlandığında burası çok önemli bir inanç merkezi haline gelecektir. Bizler elimizden geleni yapıyoruz ve elimizin daha güçlenmesi için Adıyaman halkının olduğu gibi bu seçimde de Samsatlı hemşerilerimizin desteğini, dualarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seçim karargahının açılışı gerçekleştirildi.
Düzenlenen törene AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayları Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, İclal Yalçın Tutuş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti Samsat ilçe Başkanı Hasan Erdem ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık