CHP, KAHTA’DA SEÇİM BÜROSUNU AÇTI

CHP, Kahta ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını partililerin katılımı ile yaptı.

SİYASET 13.05.2015, 17:06 13.05.2015, 17:13 Adiyaman Cihan Haber
CHP, KAHTA’DA SEÇİM BÜROSUNU AÇTI
CHP, Kahta ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını partililerin katılımı ile yaptı.
Kahta ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin seçim bürosu açılışına CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Milletvekili adayları Selçuk Tabak, Abdurrahman Tutdere, Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, Kesmetepe  Belediye Başkanı Vakkas Acar, Milletvekili Aday adayları Songül Varki Yıldırım, Zeynep Saya, Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Ulug, Çelikhan İlçe Başkanı Kamber Sucu, Samsat İlçe Başkanı Vahap Kuştepe, Sincik İlçe Başkanı Mustafa Şahin ve partililer katıldı.
Seçim Bürosunun açılışında konuşan CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada ağalar yok. Burada halk var, Cumhuriyet Halk Partililer var. Bugün Kâhta’da bazı zincirleri kırmak için bir aradayız, Ezberleri bozmak için bir aradayız. Bizim adaylarımız öyle kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla seçilmedi. CHP’nin adayları halkın iradesiyle, halkın oyuyla seçildi” dedi.
CHP Kahta İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ise konuşmasında, “Ben bir Kahtalı olarak sizlerle AKP’nin Kahta’daki 13 yıllık muhasebesini yapmak istiyorum. Sizi çok uzaklara götürmeyeceğim. 15 sene önce insanlarımız Adana’ya, Niğde’ye, Mersin’e, Kilis’e, Malatya’ya ırgatlık yapmaya gidiyorlardı. 12 yıldır AKP iktidarında çok güçlü oy desteği olmasına rağmen hala Kahtalı hemşerilerimiz iki kat artış yaparak buralarda ırgatlığa devam etmektedirler. Bir ay sonra Malatya’ya kaysı toplamaya, daha sonra Karadeniz’e fındık toplamaya, Şanlıurfa’ya pamuk toplamaya, Mersin’de hamallık yapmaya gidecekler. Sonrada gelip İstanbul’a giderek ellerine ne iş geçerse çalışacaklar. Sizleri, AKP oralarda görmek istediği için oradasınız, sizlere iş sahaları açmadığı için oralardasınız. Sizlerin mazotunuz 1.5 Lira olmadığı için oradasınız. Hepinizi saygı ve sevgilerimle kutluyorum” dedi.
CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi ise konuşmasında, “CHP Kâhta seçim bürosunun açılışının heyecanı ve mutluluğu ile hepinize hoş geldiniz diyorum. Partimizin tüm çalışmalarında bizlere omuz veren ilçe başkanlığına, kadın kollarımıza, gençlik kollarına, tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Kahta ilçemiz mevcut iktidara 13 yıldır çok ciddi destekler verdiği halde hak ettiği hizmeti bir türlü alamadı. Kâhtalılar vefakâr insanlardır, yiğit insanlardır. AKP’ye verdikleri desteklerin karşılığı bu olmamalıydı. Modern bir şehir olması gereken Kahta hala bir kasaba görünümünde, Nemrut turizmi yatırımlarının yapılmaması çok büyük bir eksikliktir. CHP’nin iktidarında Kahta hak ettiği konuma hızla getirilecek. Ben partim adına sizlere bunun sözünü veriyorum” dedi.
CHP Adıyaman Millet vekili adayı Selçuk Tabak ise, konuşmasında şunları dile getirdi: “Tarım bölgesi olan Kâhta’da sulanabilir tarım alanı sadece yüzde 2, Adıyaman’da yüzde 12, yanı başımızdaki Şanlıurfa’da yüzde 87. Urfa ile aramızda kocaman bir su havzası olan Atatürk Barajı var. Şanlıurfa ile aramızda belki 1000 yıllık bir fark var Niye böyle oldu? Çünkü Kahta’da CHP silindi, yok edildi. CHP Kahta’da olsaydı burada bunlar yaşanmayacaktı. Burada halkın kendi eliyle kurduğu sulama tesisleri elektrik ücretinin çok yüksek olmasından dolayı çalıştırılamaz hale geldi ve kapatıldı. Kâhtalılar verimli toprakların susuz, fakir bekçileri haline geldi. Bunları biliyoruz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık