Gömükan Barajı’nın Ön Yeterlilik İhalesinin Tarihi Belli Oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman için büyük önem taşıyan Gömükan Barajı’nın ön yeterlilik ihalesinin 27 Ekim 2015 tarihinde yapılacağını açıkladı.

SİYASET 15.10.2015, 18:39 15.10.2015, 18:40 Adiyaman Cihan Haber
Gömükan Barajı’nın Ön Yeterlilik İhalesinin Tarihi Belli Oldu

 AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman için büyük önem taşıyan Gömükan Barajı’nın ön yeterlilik ihalesinin 27 Ekim 2015 tarihinde yapılacağını açıkladı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Gömükan Barajı ile ilgili yaptığı açıklamada, Adıyamanlılara müjde verdi.

Ahmet Aydın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hükümetimiz zaman, şartlar ve durum her ne olursa olsun, her zaman olduğu gibi bugün de Adıyamanlı hemşerilerinin ve Adıyaman’ın yanında olmakta ve olacaktır. Her alanda ve her yatırımda son 13 yılda Adıyaman’da adeta çığır açan projelerle var olan AK Parti ve ekibi bugün de gönülleri feth etmeye devam etmektedir.

Daha önce gösterdiğimiz azami gayret ve takiplerimiz neticesinde, 2015 başı itibariyle yatırım programına alınan Gömükan Barajı ile ilgili çalışmalar hemşerilerimizi ziyadesiyle memnun edecek bir süratle devam etmektedir. Çetintepe ve Koçali barajlarından sonra bir müjdeli haberi daha vermenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gömükan Barajı, Adıyaman’ın 17 kilometre kuzeybatısında Çamyurdu köyünün içerisinden geçen Han Deresi üzerinde kurulacak olup, Adıyaman merkeze 25 kilometre uzaklıktadır. Proje ve bağlı üniteleri ile cazibeli olarak Adıyaman’ın batısında Gölbaşı-Adıyaman-Malatya Devlet karayolunun kuzeyindeki 72.430 dekar zirai tarım alanının sulanması hedeflenmektedir. Aynı zamanda olası kurak periyotlarda da Çamgazi Barajı’nın takviye edilmesi amaçlanmıştır.

Yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olacak baraj ünitesinin proje yapımı tamamlanmış olup, ihale aşamasına geçilmiştir. Gömükan Barajı İnşaatının ön yeterlilik ihalesi 27 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Yine, 72.430 dekar zirai tarım alanının sulanmasına sağlayacak sulama şebekesi projesi hazırlanmış bulunmaktadır. Baraj inşaatına paralel olarak sulama şebekesinin inşaat ihalesi de yapılacaktır. Tesis edilecek basınçlı borulu şebekeyle modern sulama teknikleri kullanılarak; yapılacak olan tarımsal faaliyetler neticesinde yılda 36 milyon TL net gelir artışı hedeflenmektedir.

Projenin toplam maliyeti 2015 yılı fiyatları ile 310 milyon TL’dir.”

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık